1

Onderwerp: welke icing?

even een vraagje van een beginner:kan ik om icing te maken het beste de royal icing mix nemen of de eiwitpoeder?en kan ik dit kleuren met de wiltonserie?
alvast bedankt!!

Re: welke icing?

het verschil tussen eiwit poeder en mix ken ik niet maar je kunt zeker kleuren met wilton!

succes,
Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

3

Re: welke icing?

danielle.13 schreef:

even een vraagje van een beginner:kan ik om icing te maken het beste de royal icing mix nemen of de eiwitpoeder?en kan ik dit kleuren met de wiltonserie?
alvast bedankt!!

Ligt er eigenlijk aan wat je wilt gaan doen, met eiwitpoeder alleen kun je geen icing maken, eiwitpoeder of een vervanger daarvoor is onderdeel van bvb royal icing.......een kant en klaar mix werkt makkelijk maar ik moet zeggen dat een zelfgemaakt royal icing eigenlijk veel beter werkt in mijn opinie :)

Ik werk zelf met merri white wat nog veel beter is dan gewoon eiwitpoeder, geeft een prachtige royal icing die heel makkelijk te kleuren is.

I believe in Sandy Claws

4

Re: welke icing?

Wat is merri white? En waar haal je dat dan??

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

5

Re: welke icing?

Sorry moet Meri white zijn, anders kun je er niet op zoeken als ik er ook nog fouten in zet :)

Het is een eiwitsubstituut en erg veel gebruikt voor royal icing, prettig spul, goede prijs, ben het hier in Nederland nog niet tegengekomen. Iedere betere Engelse onlineshop heeft het wel.

Als je wilt kan ik het recept voor de royal icing wel even in de receptensectie zetten?

I believe in Sandy Claws

6

Re: welke icing?

Ik maak altijd de Royal Icing die hier op de site bij recepten staat.
10 gram eiwitpoeder
60 ml gekookt afgekoeld water
300-500 gram poedersuiker

Werkt prima!

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

7

Re: welke icing?

Ook mee gewerkt in den beginne. Gekookt water is echt niet nodig (suiker is een preservative) en liefst werken met echt koud water.

I believe in Sandy Claws

8

Re: welke icing?

Ik snap het gekookte ook nooit maar doe het netjes. Laat het altijd koud worden in de koelkast.

Waarom heb je er alleen in het begin mee gewerkt?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

9

Re: welke icing?

Omdat het niet prettig werkte, niet alleen de consistentie was niet erg prettig maar het voelde niet goed. Ik schrijf en lees veel op buitenlandse forums en heb van een aantal mensen wat nieuwe recepten gekregen om te proberen, mensen die al jaren een eigen bedrijf hebben en ik moet zeggen dat voor de royal icing, niet alleen de ingredienten maar ook de manier van maken een verbetering waren en nu gebruik ik eigenlijk niets anders meer :)

Intussen maak ik ook mijn eigen gumpaste en ook dat bevalt prima :)

Maar ik moet erbij zeggen omdat ik natuurlijk gewend ben met fingerspitzen gefuhl te werken, ik nog al een zeikerd ben wat mijn materialen betreft, het moet extreem goed zijn anders gaat het de vuilbak in :)

I believe in Sandy Claws

10

Re: welke icing?

mag ik dat recept van je granny van die royal icing wat jij gebruikt??

11 Laatst bewerkt door Beautiful Creations (04-06-2007 09:00)

Re: welke icing?

Ik ben ook wel benieuwd, ook die van de gumpaste. Want dat MMF werkt niet voor mij. Ik vind het ook veel te zoet.

Mijn taartjes zijn ook te zien op: http://mamasas.mijnalbums.nl/

12

Re: welke icing?

ik zou ook graag het recept van de gumpaste eillen hebben
kan ik dat ook eens uitproberen, dat is een stevigere versie dan MMF of marsepein toch?

13

Re: welke icing?

ja ik zou ook graag het recept van gumpaste willen hebben!
mijn dank is groot !

14

Re: welke icing?

OP de beurs gebruikten ze ook andere RI ...die van ons was veel te korrelig door onze poedersuiker zei ze.
En ALS ze dan haar engelse RI een keer was vergeten dan zeefde ze onze poedersuiker eerst een paar keer (door een panty !) om een beetje in de buurt te komen van de engelse soort...die is namelijk veel meer als zijde...

15

Re: welke icing?

Ik zouook wel graag die van de icing en gumpaste willen hebben als dat mag.
groetjes stefanie

Groetjes Stefanie
*Steef's taarten*

16

Re: welke icing?

In bijna elke kookwinkel of bij internetshop verkopen ze suikerbakkerpoeder. (bij de Hanos 5 kilo voor 6,50 euro) Dat is poedersuiker zonder zetmeel met glucose stroop. Dit moet je goed zeven, je wilt geen klontjes in je spuitmondje hebben. Je voogt dit bij de stijf geslagen eiwitten. Je kan verschillende diktes maken. Veel sucses.