Onderwerp: Koenie's Aardbeienmousse...
Op verzoek; het recept voor de aardbeienmousse:
Ik maak met onderstaande hoeveelheid een taart (28 cm.) met "een lekkere dikke laag" vulling, of twee iets dunnere lagen. En dan blijft er ook nog wat over voor een toetje voor de kinderen... (en mama)
250 gram verse aardbeien
3 blaadjes gelatine (3 gram)
2 dl. slagroom
sap van een halve limoen
100 gram fijne kristalsuiker
Aardbeien pureren met de limoensap en de suiker, de geweekte gelatineblaadjes uitknijpen en oplossen in een klein beetje heet water. vermengen met de aardbeien, even in de koelkast (15 min.), slagroom heel stijf kloppen en door de mousse spatelen...
Je kunt de kristalsuiker ook heel goed vervangen door zoetstof(suiker) van bijvoorbeeld Candarel. Deze zoetstof(suiker) lost trouwens ook nog eens beter op.
En nog een tip: de mousse is heel goed in te vriezen, dus als de aardbeien redelijk geprijsd zijn, sta ik met een mand vol bij de kassa !
www.taartenvankoenie.nl