1

Onderwerp: bruidstaart maken

Ik ga dus voor het eerst een bijzondere taart maken. Wel voorheen taarten gemaakt die ik nog nooit had gemaakt, maar nog nooit met de materialen die ik nu ga gebruiken.
Ik wil een 3 lagen taart maken van biscuitdeeg. Ik heb banketbakkersroom gekocht (die je zelf nog moet aanmaken) Dit wil ik tussen de lagen doen. Maar alleen banketbakkersroom lijkt mij niet erg spannend. Kan je bijvoorbeeld door de room aardbijen of andere vruchten verwerken, Of op de room leggen en dan de volgende taart laag er op leggen. Of heeft iemand een ander iedee.
Over de taart gebruik ik rolfondant. (zag al dat niet iedereen het even makkelijk vind om uit te rollen, dus ben benieuwd). De rolfonfant houd ik wit. Dan wil ik van marsepijn roosjes maken en die er op en dan nog met royal icing een rond erom heen spuiten en nog wat op de taart schrijven. Wil de icing wel rood gaan kleuren als dat kan.
Jullie merken al ik heb er nog helemaal geen verstand van.

Gelukkig is het niet de echte bruidstaart, die ik voor een vriendin ga maken. Ze trouwen op twee dagen en de ene dag (niet officiele) zorg ik dus voor de taart.

Hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Groetjes Jojanneke

Groetjes Jojanneke

2

Re: bruidstaart maken

ik zou niet voor banketbakkers room kiezen
maar ja
als je het toch doet,  kunnen verse vruchten er altijd op.

icing rood kleuren gaat goed hoor

en schrijven, ja, IK heb geen vaste hand

maar heel veel succes gewenst

cateren is ook gebakjes maken :)

3

Re: bruidstaart maken

Wat kan je gebruiken voor de vulling en waarom zou je niet voor banketbakkersroom gaan. Ik ben nog een leek, dus echt geen idee.

groetjes

Groetjes Jojanneke

4

Re: bruidstaart maken

De banketbakkersroom moet je met melk aanmaken. De taart zou je dus eigenlijk in de koelkast moeten bewaren, fondant en marspein moet je bij voorkeur weer liever NIET in de koelkast bewaren, vandaar het dillema. Ik gebruik trouwens zelf wel altijd banketbakkersroom, gewoon omdat ik het erg lekker vind ! En ik bewaar de taart rustig 3 dagen buiten de koelkast zonder dat ik problemen ermee krijg. Voor de 2e laag kies ik meestal jam, of een smaak bavarois. Wel een dijkje met botercreme spuiten zodat de banketbakkersroom niet in contact komt met de marsepein/fondant ivm eventueel smelt gevaar. Door de room kan je mandarijntjes, aardbeien of andere vruchten doen.

5

Re: bruidstaart maken

Je hebt ook bbr die je met water aan maakt, moet je even goed op de verpakking kijken. Die heb ik altijd en dan leg je er vruchtjes ( mandareintjes of kersen of aardbeitjes of what ever) er boven op.
Gaat altijd goed en de mensen vinden het heeeerlijk.

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

6

Re: bruidstaart maken

de zakjes bbr van dr oetker maak je gewoon aan met water hoor. Overigens staat er ook wel bij dat het met melk kan, maar dat hoeft dus niet.
Ik doe het als taartvulling dus gewoon met water, juist vanwege het buiten de koelkast kunnen houden.

7

Re: bruidstaart maken

Maar in die zakjes waar je alleen water hoeft te doen, zit melkpoeder!!!!!

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep