1

Onderwerp: beginnend bakster heeft hulp nodig..... ;-)

Even een (waarschijnlijk domme) vraag, gebruik je de bijvoorbeeld citroenkwark vulling of de limoenbavarois alleen als vulling, of smeer je die dan ook over de taart heen als dun laagje onder de marsepein? Of moet je daar de botercreme voor gebruiken?

2 Laatst bewerkt door Granny W. (25-05-2007 14:26)

Re: beginnend bakster heeft hulp nodig..... ;-)

Onder marsepein en fondant  altijd beter apricotjam gezeefd gebruiken (beetje verwarmen, door een zeef halen) en met de overgebleven gelei de taart kwasten, of botercreme (zonder melk of roomtoevoegingen)  Als je bang bent dat je vulling gaat 'bulken' kun je ook een wal leggen van een echte roombotercreme :)  Wil over de laag marsepein nog een laagje fondant maken (zoals bvb bij rich fruitcakes het geval is) kun je de marsepein lichtjes insmeren met een beetje alcohol, kirsh bvb.

I believe in Sandy Claws

3

Re: beginnend bakster heeft hulp nodig..... ;-)

bedankt voor je advies! Ik ga er dit weekend mee aan de slag.