1

Onderwerp: smeltend fondant

Ik heb hiergelezen dat je taarten bekleed met fondant niet in de koeling mocht leggen ivh het smelten van het fondant.
ik leg mijn taarten altijd in de koeling en blijven zelf na een paardagen nog goed, geen glimmend plekje te zien. hoe kan dan ?

2

Re: smeltend fondant

Goei koelkast ;)

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

3

Re: smeltend fondant

ik zou juist zeggen dat in de koelkast NIET smelt? lijkt mij logsicher? :s

4

Re: smeltend fondant

Ik zet ze ook weleens in de koelkast en ik gebruik zelfs de botercreme m

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

5

Re: smeltend fondant

Het smelt ook niet altijd in de koelkast. Het ligt er gewoon aan hoe vochtig het in de koelkast is. Bij mij smelt het ook niet, als ik de koelkast maar op 1 zet. Gelukkig heb ik 2 koelkasten en kan ik dus de melk in de andere koelkast zetten.

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

6

Re: smeltend fondant

Aha, dus daar ligt het aan ! vond het al vreemd.
ik doe mijn taart in een plastic zak daarbij leg ik een paar servetten bij ( ingeval van vocht) blijft echt goed.

mijn eerste taart had ik expres niet in de koelkast gezet omdat ik bang was dat het ging smelten, we zaten dan wel savonden lauw gebak te eten, niet echt lekker.

7

Re: smeltend fondant

Maar ik zet mijn koelkast ook niet op 1. Ik heb er "maar 1" en anders bederft de babyvoeding. Dus ik laat de koelkast gewoon op 4 of hoger staan.

Groetjes, Carin

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep