1 Laatst bewerkt door Sigrid (21-05-2007 21:36)

Onderwerp: Hoe voorkom je dat boetseerwerk zo brokkelig/gescheurd wordt?

Ik heb dit weekend voor het eerst geboetseerd, ik vind het geweldig leuk om te doen maar het resultaat is niet echt mooi. Als ik in de show-off en in de verschillende albums boetseerwerk zie, is het altijd zo mooi glad. Mijn geboetseerde kabouter was helemaal brokkelig en rafelig (een soort onbedoeld craquel

www.detaartentantes.nl
Workshops en webshop taartdecoratie. Ook afhalen in Zwolle en Elburg!

2

Re: Hoe voorkom je dat boetseerwerk zo brokkelig/gescheurd wordt?

Ik kneed het fondant in ieder geval vrij lang vaak toch zeker een minuut of 5, ik weet dat klinkt kort maar voor je gevoel zit je dan al een half uur te kneden :D

En persoonlijk vind ik marsepein met tylose erdoor veel fijner boetseren, dat is wat soepeler en brokkelt niet zo vlug.

Gr Martine

Oh en tylose is inderdaad voor de stevigheid/elasticiteit.

Gr. Martine, Mijn taarten zie je op    klik-hier-maar         of-hier

3

Re: Hoe voorkom je dat boetseerwerk zo brokkelig/gescheurd wordt?

Ik heb toevallig dit weekend marsepein besteld (en tylose dus ook), dan zal ik dat de volgende keer maar eens proberen. En veeeeel langer kneden dus :). Ik vind je elfjes taart namelijk echt sprookjesachtig mooi en dat was

www.detaartentantes.nl
Workshops en webshop taartdecoratie. Ook afhalen in Zwolle en Elburg!