Onderwerp: lekkere cakes
appelcake
4 appels geschild in 4 partjes gesneden, elk partje inkepen met een mes (niet te diep)
200 gram cake meel
1 thee lepel bakpoeder
3 eieren ( gesplitst)
1 pakje slagroom 200ml ( ongeklopt)
150 gram suiker
150 gram olie ( afwegen)
1 eetlepel citroenrasp
1 zakje vanille suiker
handje vol geschaafde amandelen
klop de suiker met de olie voeg hier de eidooiers toe, voeg dan de vanillesuiker, slagroom toe goed doorkloppen, voeg nu pas de eiwitten ( hoeven niet geklopt te worden) toe en de citroenrasp als laatst de cakemeel en bakpoeder, doe het mengsel in een bakblik belegt met bakpapier, verdeel de appel partjes hier op en strooi er geschaafde amandelen
overheen, bak het ongeveer 30 minuten op 150 graden
worteltjes cakejes
1 kommetje geraspte wortels
1 kommetje suiker
100 gram boter ( zachte)
1/4 kommetje rozijnen
1/4 kommettje grofgehakte walnoten
1 theelepel kaneel
rasp van 1 citroen
1 1/2 kommetje zelfrijzendbakmeel
1 thee lepel bakpoeder
2 eieren
2 eetlepels cocos
meng de boter en de suiker tot een zachte massa, voeg de eieren, citroenrasp, kaneel, cocos, wanoten, rozijnen toe en meng het goed voeg nu beetje bij beetje de bakmeel en bakpoeder toe, het wordt best een stevig mengsel dus niet slap.
De muffinbakvormen bedekken met een papieren muffin/cupcake vormpje, vul ze tot ongeveer 3 kwart, bak ze op 150 graden ongeveer 15 tot 20 minuten.
voor de creme,
2 pakjes roomkaas
sap van 1 citroen
1 kommetjes poedersuiker
meng dit goed door elkaar, bestijk hier mee de cake'jes als ze zijn afgekoelt.
de marsepijnen worteltjes
1 pakje marsepijn
groene kleurstof
en oranje kleurstof
verdeel het marsepijn over 2 bakjes ( groene minder omdat je hier maar weing van nodig hebt)
voeg de kleurstof toe meng het goed door met je hand.
vorm er worteltjes van en van het groen de loof.
leg de worteltjes op de cake'jes.
chocolade cake
150 gr zachte boter
150 gr suiker
3 eiren eieren
1 zakje vanille suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 volle eetlepels cacao poeder
1 kopje lauwe melk
1/2 reep chocolade heel fijngesneden.
topping
2 repen chocolade a 75 gram
flinke eetlepel roomkaas.
mix de zacht boter met de suiker en eieren, voegde vanillesuiker, cacao poeder toe en dan de melk goed mixen, voeg nu beetje bij beetje de bakmeer toe. als het goed is heb je een luchtig beslag, giet dit in een goed ingevette bakblik. en bak dit op 150 graden gedurende 30 tot 40 minuten.
voor de topping.
smelt 2 repen chocolade au bain marie en voeg hier een flinke eetlepel roomkaas aan toe mix dit goed doorelkaar en laat het afkoelen, als de cake is afgekoelt bedek je de cake met de topping, versier hem dan zoals je wilt !
harten cakejes
je hebt nodig :
300 gram cakemeel
200ml zonnebloemolie
100 ml lauwe melk
6 eieren licht geklutst
225 gram suiker
schil van 1 sinasappel geraspt.
kleurtje ik heb rood gebruikt
marsepijn gekleurd uit gerold tussen 2 stukken bakpapier en er een vormpje uit snijden/drukken
beetje abrikozenjam opgewarmd
meng in een kom de olie met de eieren kluts dit 5 minuten,voeg dan de suiker, sinasappelrasp toe meng nu de helft van de melk er door heen en de cakemeel, mix dit met een mixer moet beetje bij beetje extra melk toe. schep een gedeelte van dit beslag over in een andere kom en voeg het kleurtje toe meng it goed door.
vet een rechthoekige bakblik in met een beetje olie en bekleed hem met bakpapier.
voeg hier het cakebeslag in en daar over heen het beslag met kleurtje
bak dit 30 minuten op 180 graden
laat de cake goed afkoelen en snij het in vierkantjes bestrijk ze met abrikozen jam en plak er een hart op.
voor een kleinere cake kun je de helft van de ingredienten nemen
Koffiecake
lange bakblik, kan ook gewoon in een ronde gemaakt worden
door de cake heb je nodig
100 ml zonnebloem olie
150 gram suiker
1 vanille suiker
paar druppels koffie essence
1 volle theepelel oploskoffie gemengd met een druppel water zodat het oplost.
150 gram cakemeel
3 eieren
mix de suiker met de olie en voeg de eieren toe, voeg nu de koffie-essence, oploskoffie en cakemeel toe. als het te dik is kun je nog een beetje melk bij gieten, het beslag moet net zo dik/dun zijn als honing.
bak dit op 150 graden ongeveel 40 minuten.
voor de topping
1 bakje roomkaas van 200 gram
paar druppels koffie essence en een paar druppels oploskoffie
net zo veel poedersuiker tot dat het lekker zoet is ( sorry heb geen maat hiervoor)
meng dit door elkaar en laat het opstijfen.
afwerken met chocolade koffieboontjes of andere chocolaatjes
citroencake
lange bakblik, kan ook gewoon in een ronde gemaakt worden
door de cake heb je nodig
100 ml zonnebloem olie
150 gram suiker
1 vanille suiker
paar druppels citroen essence
geraspte citroen schil van 1 citroen
150 gram cakemeel
3 eieren
mix de suiker met de olie en voeg de eieren toe, voeg nu de citroenessence, rasp en cakemeel toe. als het te dik is kun je nog een beetje melk bij gieten, het beslag moet net zo dik/dun zijn als honing.
bak dit op 150 graden ongeveel 40 minuten.
voor de topping
1 bakje roomkaas van 200 gram
paar druppels gele kleurstof
1 thee lepel citroensap en een beetje geraspte citroenschil
net zo veel poedersuiker tot dat het lekker zoet is ( sorry heb geen maat hiervoor)
meng dit door elkaar en laat het opstijfen.
verder kun je hem op "pimpen" met chocolaatjes
banaan-notencake
Banaan-noten cake
125 gram zachte boter
1 kop suiker
3 eieren
1 1/2 kop zelfrijzend bakmeel
1/2 kop kokos
1 rijpe geprakte banaan
1/2 kop melk
1/2 kop grofgemalen noten, ( amandelen of walnoten of iets anders)
1/2 thee lepel koekkruiden
de boter, mengen met de suiker met de mixer voeg de eieren toe dan de kokos, melk, noten , koekkruiden en bakmeel
in in een ovenschaal gieten; bakken op 160 graden ongeveer 45 minuten