1

Onderwerp: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Ik dacht, dat moet toch gewoon even lukken. Recept gepakt van de site. Alles in de mixkom gedaan en als laatste de melk erbij zoals gezegd.
In de hetelucht oven, zoals beschreven, 180 graden en 15 tot 20 minuten.
Ze komen mooi omhoog, worden niet zo heel bruin, dus ik geef ze nog 5 minuten extra. Ziet er allemaal goed uit.
Als ik ze na een uurtje beter bekijk, zijn ze helemaal niet gaar. En is de bodem omhoog gekomen (en ik heb ze niet gedraaid). Weet iemand hoe dit komt?

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

2

Re: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Ik denk dat ze net iets langer hadden moeten staan. Wanneer de baktijd om is prik ik ook altijd even met een sat

3

Re: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Dat is nu net het gekke, ik heb met een sat

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

4

Re: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Hm.. ik heb het ook

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Hoi Carina,

Ik was van plan om dat recept vrijdag of zaterdag te bakken !!!!!!! Ik zal je wel even laten weten of dat ook bij mij gebeurd is. Het is ook mijn eerste keer !!!!!!

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

6

Re: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Ik heb 12 cakejes er altijd 20-25 minuten instaan. Maar dat staat ook in mijn recept. Ik laat ze eerst altijd even (5 min) in de oven staan terwijl ik hem al uitzet (maar dat doe ik bij alle taarten) daarna zet ik hem open met de cakejes erin en daarna haal ik ze eruit. Misschien dat eens proberen!

7

Re: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Nee, ik heb ze niet uit het bakblik laten afkoelen. Maarj a, als ik Lilian zo hoor, moet dat eigenlijk niet uitmaken. Ik heb het vandaag opnieuw geprobeerd.
Eerst boter gemixd. Toen eieren en suiker om en om erin met een zakje vanillesuiker. 5 minuten laten mixen. Ook doe ik er trouwens citroensap in, zou dat uitmaken? :S  Daarna als laatste de zelfrijzende bakmeel erin. Als laatste de melk erbij gedaan en in de voorverwarmde oven gedaan.
Gisteren overigens alles in een keer in de kom gedaan, behalve de melk. Daarna in de oven, niet voorverwarmd.

Vandaag zijn ze weer mislukt! Ik ben echt bang dat ik niet gemaakt ben voor cupcakes. Wie kan me nog helpen? Ik voel me echt stom hoor :O Kan wel een mooie taart maken en goed hoog, maar geen cupcakes :nooo

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

8

Re: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Wat vreemd zeg ik heb nergens last van.... Ik mix eerst de suiker en de boter samen daarna doe ik er een ei bij en wat zrbakmeel en de vanillesuiker dan weer mixen de rest van het meel erbij en dan het andere ei. Als laatste mix ik de melk erdoorheen. Dan op 190 graden in mijn hetelucht oven zo'n 18-20 minuten en ik test ze eigenlijk nooit met een sate prikker ze zijn altijd goed. (even afkloppen ;) )
Misschien heb je hier wat aan. Succes ermee.

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

9

Re: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Ik ga morgen nog een laatste poging wagen. Anders geef ik het echt op zucht, zucht, zucht!
Bedankt voor de tips allemaal. Jullie krijgen nog het resultaat te lezen

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

10

Re: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Hoeveel citroensap doe je er in? En hoeveel melk? Misschien iets minder "vocht", dat dat uitmaakt? Dus bijvoorbeeld maar 2 eetlepels melk en citroenrasp ipv ~sap?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Marianne schreef:

Hoeveel citroensap doe je er in? En hoeveel melk? Misschien iets minder "vocht", dat dat uitmaakt? Dus bijvoorbeeld maar 2 eetlepels melk en citroenrasp ipv ~sap?

Goh dat ik daar niet aan heb gedacht misschien wel te nattig inderdaad. Heel goed Marianne!!

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

12

Re: mijn cupcakes mislukt. Hoe kan dat nu?

Jaaa, ik denk dat ze gelukt zijn. Gewoon geen citroensap erbij. Ik heb helemaal de instructies van jullie gevolgd! Dus ook niet in de vorm laten afkoelen!!
Ga even kijken...Durfde bijna niet te kijken. De eerste die ik pakte was onder op de bodem omhoog gekomen, maar de rest maar een heel klein beetje.
GELUKT DUS!! :D :D Ben helemaal blij. Dank jullie wel voor de goede tips :D
Ik had echt zoiets van: BRRRR, GRRR :nooo :( , het heeft vast aan te veel vocht gelegen en alle andere dingen. Ik houd voortaan al jullie tips bij de hand :D
Bedankt Marianne en Marlies, dat jullie toch nog in mij geloofden...

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl