1

Onderwerp: kwarktaart

Hier een van de vele recepten voor kwarktaart (gebruikt voor mijn paastaarten):

nodig: 500 g platte kaas - 2 pakjes klop klop (soort light room) - 1 pakje vanillesuiker - 200 g witte suiker - 8 blaadjes gelatine - 1 blikje ananas


recept:
gelatine laten weken in koud water (5min)
klop klop klaarmaken zoals op het pakje vermeld staat samen met de vanillesuiker
platte kaas mengen met de suiker
klop klop onder de plattekaas mengen
ananassap van het blikje ananas (inhoud van blik van ongeveer 10 schijven) verwarmen en gelatine erin oplossen - laten afkoelen (dit sap kan je dus vervangen door sap van ander fruit - ik heb hier ook citroensap voor gebruikt)
kaasmengsel met afgekoeld sap mengen


voor de bodem: biscuitbodem, of (kokos)koekjes op de bodem schikken (dan moet kaasmengsel al wat opgesteven zijn eer je het op de bodem giet, anders gaan de koekjes drijven), of koekjes fijn malen en mengen met wat boter en deze 'koekjespasta' in de springvorm drukken.

kaasmengsel op de bodem gieten en laten opstijven

event ananasschijven (als dat blikje toch open is) erop leggen, of zoals ik heb gedaan tussen twee lagen kwark in

2

Re: kwarktaart

Hallo Kristien,
Wat voor platte kaas bedoel je?
Belegen kaas, of bedoel je kwark, heb eigenlijk geen idee.
Verder klinkt het wel lekker.

3

Re: kwarktaart

platte kaas is idd kwark

4

Re: kwarktaart

ik heb dit recept ook, en had gisteren ene gemaakt, wat een toeval,lol

ik neem vandaag een foto om te laten zien