1

Onderwerp: vulling van mascarpone en jam?

Hey iedereen,
vermits jullie mij aangeraden hadden om een iets minder zoete vulling te gebruiken doordat ik MMF gebruik, heb ik me bosvruchtenconfituur gekocht en ricotta (ik denk dat dit niet veel verschilt van mascarpone). 
Bij de recepten stond dat je dit gewoon moet mengen bij elkaar, klopt dit?  Het lijkt mij zo raar. 

Mascarpone of ricotta gebruiken wij hier ook altijd bewerkt (met slagroom en suiker ed) omdat hij puur niet zo heel lekker is (beetje smeerkaasachtig).

Wat gebruiken jullie dan verder als tweede laag? botercr

2

Re: vulling van mascarpone en jam?

Alles kan, wat je maar lekker vindt. Vaak wordt een wat 'frissere' vulling gebruikt naast een romige. Dus in jouw geval zou je een laag bosvruchtenconfituur kunnen doen en dan een laag ricotta met confituur. Vruchten toevoegen is ook vaak erg lekker. Of ricotta net zo iets is als mascarpone weet ik niet.....Botercreme kan natuurlijk ook, als je een fan bent van romige vulling. Je kunt de botercreme om te vullen goed mengen met bijv. banketbakkersroom, dat maakt het minder machtig.

Groetjes en veel plezier en succes met je taart!

Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

3

Re: vulling van mascarpone en jam?

Ik heb zelfs voor mijn moederdagtaart mascrapone met kersenvlaai vulling gedaan, ook erg lekker !!!!

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl