1 Laatst bewerkt door pinkie (10-04-2007 08:57)

Onderwerp: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

125 g boter
125 g witte basterdsuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
half zakje vanillesuiker
2-3 eetlepels melk

gooi alles behalve de melk in de keukenmachine. terwijl die draait langzaam de melk erbij doen.
als je geen keukenmachine hebt: boter en suiker mixen tot creme, vanillesuiker en

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO

2

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Dat is inderdaad een heel goed recept, heb ik al meerdere keren gemaakt, zijn erg lekker!!!

Groetjes, Car 
Uno per Uno Workshops

3

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Ik weet niet zeker wat zij bedoelt met keukenmachine. Geldt daarovoor ook zo

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

4

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Ze bedoelt in het boek volgens mij inderdaad dat ding met mes en zo. Maar ik heb alles in de KitchenAid gekieperd, en dat ging perfect! Echt zó makkelijk deze cupcakes!

Groetjes, Car 
Uno per Uno Workshops

5

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

En dan nog even een vraagje over de bakjes...
Doe bak het deegbeslag dan in van die papieren vormpjes of in van die (siliconen)bakvormpjes ?? En hoe groot is de diameter van die vormen dan ?

6

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Ik heb een bakplaat voor 12 standaard formaat muffins, en daar doe ik dan de papieren vormpjes in. Ik heb ze ooit wel eens direcht in het blik gedaan, maar dat lukte bij mij niet zo goed.

Groetjes, Car 
Uno per Uno Workshops

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Hallo allemaal

Ik heb er net 36 van gebakken van dit recept.
Ze zijn nu wel gelukt ze zakken nog ietsje in in het midden maar dan nog zijn ze gelijk aan het papiertje.
Het is dus een goed recept.
Ik heb zaterdag denk ik de temperatuur te laag gehouden.
Als ze afgekoeld zijn dan kunnen ze in de vriezer voor over 2 weken.
Pinkie bedankt voor het recept.
nu heb ik niet lopen schelden op de cakejes zaterdag noemdeik ze al anders.

Groetjes manuela

Groetjes Katinka & Manuela
Bekijk ons album http://detaartenmamas.mijnalbums.nl/

8

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

en smaken ze lekker, Manuela?
zijn ze zacht à la cake of à la bisquit?

katleen

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Hallo belluna

Ik heb ze niet geproefd maar een heel klein stukje.
Want ik heb ze voor de traktatie gemaakt.
Anders heb ik er misschien niet genoeg dus ik proef ze dan wel.


Manuela

Groetjes Katinka & Manuela
Bekijk ons album http://detaartenmamas.mijnalbums.nl/

10

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

ik vind ze zelf erg lekker. veel lekkerder dan uit een pak.
ik bak ze ook altijd in een muffinvorm en daar dan weer van die papieren dingetjes in. de vorm en de papieren cupjes kun je allebei gewoon bij de hema kopen.

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO

11 Laatst bewerkt door Nathalie (26-09-2006 21:20)

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Vandaag heb ik een poging gedaan om deze NOOIT mislukkende cupcakes te maken.

Qua smaak zijn ze heerlijk maar qua uiterlijk laten ze volgens mij toch wel een steekje vallen. :(
Ze zijn niet echt hoog geworden (1.5-2,5 cm hoog zijn ze geworden). Moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik soya-melk had gebruikt (dochtertje van een vriendin kwam spelen en die mag geen melk hebben dus het recept dan maar aangepast. Maar het zijn dus echt cupcakeJES geworden. Ook heb ik de oven op 3Dhitte laten draaien, niet voorverwarmd en 20 min op 200 graden.
WAT DOE IK FOUT?? :(

Iemand tips om het probleem op te lossen?

12

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Hoi Nathalie,

Ik denk dat je de oven wel moet voorverwarmen. Wat is 3Dhitte? Met sojamelk moet volgens mij gewoon lukken. Heb nooit verschil gemerkt tussen soja en gewone melk bij het bakken.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

13

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Ik had dinsdag mijn cupcakes volgens deze recept gemaakt en ze zijn heel goed gelukt, alleen zat ik boven aan de telefoon en ik had de wekker niet gehoord. Ze zijn een beetje te lang in de oven gebleven...maar dat was mijn eigen schuld:)

Winkel en webshop in Houten. Voor PME & Wilton Cursussen. www.liescakeshop.nl

14

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

3D-hetelucht: boven en onderwarmte en een ringverwarmingselement in de achterwand van de oven. Speciaal om op meerdere niveau's te bakken. (koekjes, cupcakes, ...)
Heb het vaker gedaan naar met ander deeg en toen lukte het wel.

Volgende keer beter. Want ze zijn wel erg lekker. :-)

15

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

ik heb deze ook gemaakt en bij mij zijn ze mislukt, ook met sojamelk trouwens.... er zat onderin een grote luchtbel, en ze waren ingezakt, soort diabolo vorm dus.
ligt misschien aan de oven?

16

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Gisterenavond kreeg ik de ingeving om nog een poging te wagen. En ja hoor: GELUKT.
Had de oven ook op de 3D hetelucht gezet maar wel voorverwarmd.

Zoonlief was vanmorgen dolgelukkig met de nieuwe lading cakejes.

17 Laatst bewerkt door pinkie (01-10-2006 15:32)

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Ik verwamr inderdaad altijd goed voor. Was die tweede lading ook met sojamelk? Ik kan me trouwens echt niet voorstellen dat dát nu het verschil maakt. Het is maar zo weinig melk dat er door gaat!

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO

18

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Hoi Pinkie,

Voor deze lading had ik gewone melk gebruikt. Het lag voornamelijk volgens mij aan het voorverwarmen. Vanavond mag ik er weer maken voor het werk van mijn man. Kan ik weer gaan oefenen.

19

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Ik heb ze ook al enkele keren gemaakt voor de kinderen, alleen soms zakken ze in het midden in.
Geen idee hoe dat te voorkomen ?

20

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Ik heb er vandaag 24 gemaakt: 12 met roomboter, 12 met margarine. Die met margarine blijven toch hoger dan die met roomboter, ik denk dat dat komt omdat dat laatste compacter is?

Ik vind ze wel

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Ze zitten in de oven.

maar ik heb toch nog een vraag.

Ik kon namelijk nergens terug vinden HOELANG het gemixed moet worden en nog

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

22

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Lijkt een beetje op het recept dat ik altijd gebruik voor mijn cupcakes:

Versierde cupcakes
40 minuten bereidingstijd

Ingredi

23

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

suffe vraag misschien maar ivm een oplevering van een huis 1 februari en de verjaardagsviering van mijn dochter op 5 februari wil ik alvast deze cupcakes op voorhand maken en dan maar invriezen is dat mogelijk?

ik wil ze daarna versieren met botercreme en een slang/vlinder

Kan ik de botercreme ook al meteen als versiersel eropspuiten en dan invriezen of niet?

er is altijd wel een reden voor taart

24

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

Dat kan prima hoor. Kan zo in de vriezer

25

Re: nooit mislukkende cupcakes van nigella lawson

tot hoever vullen jullie de cake vormpjes?

helemaal vol of tot de helft??

groetjes mireille

groetjes mireille