1

Onderwerp: Marsepein te droog :(

Ik heb van de week zelf marsepein gemaakt. Dat heb ik al een paar keer eerder gemaakt (met het recept van Anneke) en dat ging prima. Maar nu had ik bedacht dat er wel wat meer poedersuiker in zou kunnen. In het recept gaat ongeveer evenveel amandel als poedersuiker. Veel kant-en-klare marsepein is een verhouding van twee of zelfs 3x het gewicht van de amandelen, dus ik dacht dat ik misschien wel een extra bus poedersuiker erbij kon doen. Niet dus :S Het mengen ging goed, maar als ik nu een beetje probeer te kneden, brokkelt het uit elkaar.....

Wat nu? Een nieuw eiwit erdoor? Wat vet? Iemand?

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

2

Re: Marsepein te droog :(

je kan ei wit doen
maar glimmen je handen als je het kneed?
zo ja kun je er niets meer mee dan zit het in de olie
en zal het blijven brokkelen
dan heft de olie zich gescheiden van de rest en dit kun je niet terug draaien

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

3

Re: Marsepein te droog :(

Omdat ik er meer van wilde weten hoe ik mijn marsepein weer soepel kan krijgen, heb ik even gegoogled. Waarschijnlijk is de oplossing glucose toe te voegen.

Ik ga het proberen, en hou jullie op de hoogte!

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!