1

Onderwerp: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Hoi allen,

Ik heb onlangs de biscuitmix ontvangen, en ging vandaag gelijk aan de slag.

Alleen is mijn taartbodem helaaaaaaaaas mislukt!!! Ik snap niet wat ik verkeerd doe?
Mijn taartbodem ziet er top uit, maar zodra ik deze door midden snij, is ie precies in het midden nog hard? Lijkt wel op gestolde ei?

Wat doe ik nou verkeerd?
Ik wil nog taart bakken voor mijn moeder voordat ze naar het buitenland vertrekt.
Anyone?

2

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

lang genoeg gemixt? oven te heet?

3

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Ik heb 10 min. gemixt.
En mijn oven stond op 175 gr?

4

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Niemand??

5

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Misschien staan hier wat handige tips?
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … hp?id=7327
of de faq:
http://www.deleukstetaarten.nl/faq/faq.php

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

6

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Sorry Ik heb het nog niet mee gemaakt dat mijn taart van binnen hard is wel te zacht. En dan heeft de taart te kort in de oven gestaan. iedere oven heeft een lichte temperatuurs verschil waardoor hetr soms kan gebeuren dat de een het wel in een half uur gebakken heeft en de ander heeft dezelfde taart 40 minuten in de oven staan.

groetjes Francisca

7 Laatst bewerkt door Loubna01 (28-04-2007 19:10)

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Ik heb het weeeeeeer geprobeerd, en het is weeeeeeeer mislukt. Precies hetzelfde probleem. Weer een taaie laag.
Ik zit met mijn handen in mijn haar ik snap dus echt niet wat ik verkeerd doe.

8

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

vooral de temperatuur aanpassen
van 125 naar 150 en dan 175 ieder 10 minuten
als je een grote vorm gebruikt heb je een geleider nodig zoals bloemennagel etc
En wat voor oven heb je dat maakt ook al verschil

cateren is ook gebakjes maken :)

9

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

misschien kun je dit recept proberen
ik gebruikete dit altijd voor dat ik aan de mix ging
altijd top taarten

ik doe dit recept
4 eieren
35 gr suiker
55 gr suiker
1 x vanille suiker
citroen
60 gr bloem
40 gr maizena
en mes puntje bak poeder

eieren scheiden

en het eiwit in een vet vrije kom doen (liefst roestvrij staal)
dit kloppen met vet vrije garder (mixer)
in de hoogste stand
langzaam suiker er bij doen
tot dat het goed stijf is

dan de dooiers met de andere suiker 55gr
en de vanille en het zout en de citroen
mixen tot een romige massa
dan doe je de eiwit er op en schep dit kort om 2x
dan zeef je de bloem en maizena er boven met de bak poeder
en dit door elkaar scheppen zo kort mogelijk
anders verlies je lucht
dit in een ingevette vorm
50 min op 165 graden
ff prikken of hij gaar is

gebruik eieren die op kamer temperatuur zijn
en goed vet vrij dan krijg je de mooiste taart
of koop een mix bij de bak winkel
werkt ook top

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

10

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Maar het klontert al gelijk bij mij als ik de maizena en meel boven het luchtige massa wil spatelen.
Er staat dat je dit door elkaar moet scheppen zo kort mogelijk, dan houdt ik echt klontjes over in mijn luchtige massa?

11

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

ik meng de maizena met de bloem en het bak poeder
en meng tot dat de 'poeder'er door zit
er door is stoppen
en door de extra bak poeder komt de taart goed omhoog

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

12

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Wat is de maat van je bakvorm? En wat voor oven gebruik je?

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

13

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

nimfje schreef:

ik meng de maizena met de bloem en het bak poeder
en meng tot dat de 'poeder'er door zit
er door is stoppen
en door de extra bak poeder komt de taart goed omhoog

Heb ik ook al gedaan. :(

14

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Jozien schreef:

Wat is de maat van je bakvorm? En wat voor oven gebruik je?

Groetjes, Jozien.

24 cent.

Een elektrische oven.

15

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Tsja, 24cm is geen extra grote vorm, dus daar kan het ook niet aan liggen.....

Misschien dan toch je oven? Heb je een oventhermometer? Daarmee kun je controleren of de temperatuur klopt met wat het knopje aangeeft.....

Anders weet ik het ook niet :nooo

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

16

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Heb ik helaas niet. :(

17

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Is je oven trouwens nieuw of al wat ouder? En ging het voorheen w

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

18

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Zou goed kunnen.

Onze oven is niet zo oud. En van boven wordt ie inderdaad mooi bruin. Vreemde zaak dus.

Ik ga het vandaag voor de laatste keer proberen. Ik ga ook wat langer mixen dan tien min. in de hoop dat ik heel wat beslag heb.

En hopen dat het lukt. :(

Meer tips zijn nog altijd welkom!

19

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Heb je het al met een bloemnagel in het midden geproeerd ?
Normaal zou het zonder ook goed moeten gaan maar misschien is het voor jou nu wel een oplossing...

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Ik heb dat ook wel eens gehad.. in het midden een heel klein stukje taai..
Ik denk zelf dat hij dan langer zou moeten..

Overigens, nu vanochtend is de taart weer gelukt, geen idee wat ik anders gedaan heb :S

Succes... blijven proberen he!!
x mo

21

Re: Wat doe ik nou verkeerd?! Dringendddd!

Hoi,
Ik had dus precies het zelfde probleem als jij, voorheen had ik er geen last van en nu opeens wel, Geen idee wat ik fout heb gedaan... Ook alle tips die nu genoemd zijn opgevolgd... en nog steeds niet... Ik heb het nu 4 keer geprobeerd en ben het een beetje zat...
Ik kan je dus helaas niet helpen, maar misschien dat het een beetje helpt dat je niet de enige bent.

groetjes Inga