1

Onderwerp: icing spuiten

Kun je icing ook rechtstreeks op je taart spuiten? Bijvoorbeeld voor een rand aan de onderkant van de taart.

2

Re: icing spuiten

Tuurlijk kan dat! Zeker voor randjes is dat d

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

Re: icing spuiten

hoi ik had eigenlijk ook zo'n soort vraag.: kan je dus ook direct op je taart spuiten met icing? of moet er dan eerst een laag tussen van botercreme ofzo?
Ik wil een heel taartje bedekken met bolletjes zodat het lijkt op een engels dropje (die roze en blauwe met die spikjes) Er is toch ook een truukje om je icing zachter te houden? Was dat met glycerine?
Alvast bedankt!

Hoii, Els
taart van mij: http://www.prinsesopdetaart.nl

4

Re: icing spuiten

Hai Els,ik zag je vraag staan en dacht : oh wat zoet.
Je kan de icing gelijk op de taart spuiten hoor, maar ik zou gekleurde botercreme gebruiken.
Maar ja , ieder zijn smaak he
wat je wel met die bolletjes hebt is dat de onderkant doorschijnt, dus zou ik de taart eerst met een ondergrondje besmeren met de zelfde kleur, of zoals bij die engelse drop. maar ik weet niet wat daar de basis kleur voor is.
Zo valt het niet zo op als je hier en daar niet aansluit

cateren is ook gebakjes maken :)

Re: icing spuiten

Hoi dankje voor het antwoord. Ik ga er eens over denken om het met botercreme te doen. Dat blijft dan natuurlijk zacht........ En dat is dan wel kwetsbaar?toch?
Inderdaad had ik er niet aan gedacht dat je er tussendoor kon kijken dus ik zal in iedergeval eerst een laag doen. alvast bedankt, Els

Hoii, Els
taart van mij: http://www.prinsesopdetaart.nl

6

Re: icing spuiten

Antwoord op je andere vraag: ja, dat is met glycerine. Klein beetje, ik geloof 'officieel' een theelepel op 500 gram, maar ik mik meest maar wat.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: icing spuiten

hoi,

je kon ook crisco toevoegen. word het nog meer een creme-achtig.
De verhouding moet ik even opzoeken als je het wil weten.

groetjes diana

8

Re: icing spuiten

Mijn basketwave paastaartje heb ik ook met botercreme gespoten en zonder toevoegingen en dat hard toch nog wel een beetje uit hoor. Het wordt niet keihard maar heel kwetsbaar is het dus niet meer.

9

Re: icing spuiten

Je kunt er ook een mespunt citroenzuur doorheen doen (door je icing) dan word het minder zoet. Misschien kan citroensap ook maar dan moet je wel minder water toevoegen.

Re: icing spuiten

De Amerikaans e botercreme krijgt een soort korstje waardoor het heel mooi blijft en niet al te kwetsbaar is.
(recept op mijn site).
gewone (eiwit glazuuur) ising wordt wel erg hard om een hele taart mee te doen.
Ik zou ook voor de botercreme gaan(is ook in eke smaak te maken).

groet,
Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

Re: icing spuiten

ja graag, je bedoelt toch door de icing om het minder hard te laten worden?
Ik heb ook nog vragen over biscuit bakken maar dat ga ik morgen maar vragen ik ga nu naar bed! hoi Els

handia schreef:

hoi,

je kon ook crisco toevoegen. word het nog meer een creme-achtig.
De verhouding moet ik even opzoeken als je het wil weten.

groetjes diana

Hoii, Els
taart van mij: http://www.prinsesopdetaart.nl

12

Re: icing spuiten

hoi,

ja om het minder hard te laten worden.

groetjes diana

13

Re: icing spuiten

zal het morgen even opzoeken

Re: icing spuiten

Mijn botercreme is op dus toch maar icing! Hij moet morgen af dus ik ga het met glycerine proberen! Ik zal hem bij de showoff zetten als hij af is. Hoi Els

Hoii, Els
taart van mij: http://www.prinsesopdetaart.nl