1

Onderwerp: Help! ruzie met peggy porschen deeg

Ligt het aan mij of is het zo moeilijk om met het koekjesdeeg van PP te werken???

Het uitrollen gaat niet goed, het scheurt aan alle kanten en als je de koekjes wilt verplaatsen valt het helemaal uit elkaar.

Grrr....ik dacht even snel koekjes te bakken. Nou ik hoop dat ze goed blijven in de oven.

2

Re: Help! ruzie met peggy porschen deeg

Misschien dat een uurtje of zo in de koelkast voor het uitrollen helpt?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Help! ruzie met peggy porschen deeg

Ja, dat had ik al gedaan. Volgende keer wat langer in de koelkast misschien.

Ze zijn inmiddels uit de oven en dat is wel goed gelukt en ik moet zeggen...ze smaken erg lekker (ja, er hebben een paar het versieren niet gehaald)

4

Re: Help! ruzie met peggy porschen deeg

Ik wou vandaag ook aan de PP-koekjes, maar twijfel(de) nog erg of ik suiker (gewone tafelsuiker dus) of basterdsuiker moe(s)t gebruiken.. Morgen ga ik ze echt maken, misschien heb ik tegen die tijd het verlossende woord? Thanx!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

5

Re: Help! ruzie met peggy porschen deeg

Ik gebruik altijd gewone tafelsuiker.

En het is idd vrij kruimelig deeg, maar dan moet je het gewoon lang genoeg in de koelkast laten en voor je het gebruikt heel goed kneden zodat het weer aan elkaar gaat plakken. Komt vanzelf goed!
Maar die koekjes houden gewoon heel goed hun vorm bij het bakken. Daarom gebruik ik het altijd wel.

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

6

Re: Help! ruzie met peggy porschen deeg

Weten jullie of er nou veel verschil zit tussen het PP-deeg en dat wat Masha heeft gepost (http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2124609627)? Want omdat dat zoooo makkelijk en snel is, gebruik ik dat altijd, maar misschien is PP nog lekkerder?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: Help! ruzie met peggy porschen deeg

nee hoor, het ligt niet aan jou, ik heb dat ook als ik dit deeg gebruik, maar als je de zoekfunctie gebruikt hier op het forum gebruikt, dan zie je dat meer mensen dit hebben. Volgens mij werd er als oplossing gegeven dat je meer meel moet toevoegen als het uit de koelkast komt, en daardoor blijft het beter aan elkaar zitten (heb ik nog niet geprobeerd, want ik had net als jij de koekjes al klaar toen ik ging zoeken).

Groetjes,
Miriam

8

Re: Help! ruzie met peggy porschen deeg

Bedankt voor de reacties. Volgende keer zal ik dat andere recept proberen.

De koekjes zijn inmiddels versierd door mijn dochter en evengoed erg schattig geworden en lekker.