Onderwerp: teveel ei in biscuitmix?
Hoi allemaal,
Nou daar kom ik dan met mijn 1e vraag, en waarschijnlijk niet de laatste...:/ Ik heb biscuitmix gebruikt van soezie volgens recept van dit forum. 330 gr bloem 5 eieren, etc. Nu waren mijn eieren nogal groot en was dit in totaal zo'n 320 gram. Mijn biscuit ging ontzettend goed rijzen. Kwam zelfs voorbij het bakblik. Echter er kwam een heel grote bol op, die (waar ik al bang voor was ) helemaal instorte zodra ik hem uit de oven haalde. Ik heb overigens wel eerst 8 minuten snel gemixt en daarna 2 minuten langzaam... Ook de oven had ik langzaam, qua temperatuur, omhoog gedaan. Weet iemand hoe ik het instorten de volgende keren kan voorkomen?
Ik hoop dat iemand mijn (vast wel niet al te slimme) vraag wil beantwoorden.
Morgen ga ik royal icing proberen, komen er vast wel meer vragen...
Groetjes Carina
http://www.taartwerk.nl