Onderwerp: ingredienten marsepein
Vraagje:
Bij het recept voor marsepein staat 1 eiwit maar in de werkwijze wordt niet beschreven wat je ermee moet doen.
Kan iemand mij daar antwoord op geven?
Ingredi
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » ingredienten marsepein
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Vraagje:
Bij het recept voor marsepein staat 1 eiwit maar in de werkwijze wordt niet beschreven wat je ermee moet doen.
Kan iemand mij daar antwoord op geven?
Ingredi
Hmmmm....Als ik het zo lees denk ik dat je het eiwit gewoon overhoudt......De eidooiers in het recept zijn ervoor om de vla goed te laten binden.
Maar ik vind het recept trouwens best ingewikkeld, ik gebruik het recept van Anneke en dat is echt veel makkelijker hoor!
200 gr gepelde amandelen
250 gr. poedersuiker
1 eiwit (liefst gemaakt van eiwitpoeder)
een paar druppels citroensap of een paar druppels vloeibare kleurstof
Je hakt de amandelen in je keukenmachine met (hak)mes zo fijn mogelijk. Dan doe je de rest van de ingredienten erin en hak je dat door elkaar. Als je lang genoeg hakt dan wordt de marsepein heel erg fijn. (noot Jozien: dit is te zwaar voor mijn keukenmachine, wanneer ik de amandelen heb fijngehakt meng ik het met de rest in mijn Kenwood, met de deeghaak)
De klomp marsepein verpak je in folie en laat het dan een dag (of 2) in de koelkast liggen.
Groetjes, Jozien.
Het recept komt van www.coquinaria.nl en ik heb het destijds gewoon "blind" overgenomen . Geen idee dus waar dat eiwit voor is Ik vind het een hoop gedoe trouwens, doe mij maar een pakje kant en klaar
Bedankt!
Dan ga ik het makkelijke recept van Jozien gebruiken of inderdaad een pakje kopen.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » ingredienten marsepein
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.