Ik leg de marsepein over de taart heen en probeer het zo te leggen dan het de zijkanten minimaal of niet raakt (marsepein is dus aan de ruime kant)
Ik leg de zijkanten dan zo neer dat overal evenveel plooi zit dus voorzichtig de lap aan de zijkant wat optillen en verleggen.
Dan ga ik met een smoother over de bovenkant.
Vervolgens wrijf ik voorzichtig vanaf de bovenkant steeds een stukje naar beneden
Eerst 1 cm helemaal rond dan noen en stukje helemaal rond en zo verder.
Telkens als ik dat doe dan pka ik eerst de flap aan de onderkant beet en til die op.
Zo beetje bij beetje en stukje voor stukje (goed in de aten houdend dat de verdeling van plooi over de hele taart zit en niet aan 1 kant) ga ik naar beneden.
Pffff...lastig uitleggen hoor...
Heel veel geduld en langzaam werken !
En als het echt heel snel scheurt dan is misschien je lap iets te dun uitgerold (dikker gaat makkelijker...daar moet je even een evenwicht in zien te krijgen)
Succes ..het gaat vast lukken !!!
oja...en een grote ronde taart is makkelijker dan een klein rond taartje !
Groetjes Nicole
p.s. de ene keer gaat het mij ook beter af dan de andere keer...leuk randje onder er tegenaan en je ziet er niks meer van !