Daar zijn de meningen over verdeeld; de meesten zeggen dat-ie niet in de koelkast hoeft (of zelfs mag, vanwege het smelten van de fondant/marsepein) maar op een koele plek in huis of in een doos met koelelementen eronder.
Dat smelten is eigenlijk het vocht dat op de taart dan neerslaat, je marsepein/fondant wordt daar klef van (wat ook wel weer op kan drogen hoor).
Ik ben lekker eigenwijs en zet hem wel in de koelkast Bij mij is daar nog nooit wat door gesmolten, maar de forum-theorie is dat ik geen vochtige koelkast heb.. Het kan ook dat mijn taarten de tijd niet krijgen om te smelten
Maar ik merkte gisteren wel dat ik blijkbaar een grote koelkast heb, want ik heb eigenlijk altijd wel plaats en gisteren moest bij mijn moeder de taart toch echt een ander plekje vinden want die kon er met geen mogelijkheid meer bij
Dus: buiten de koelkast, koel en afgedekt (in een doos) is prima!
(sorry voor het wel heel erg uitgebreide antwoord )
Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag