1

Onderwerp: ganache

als ik ganache maak dan word het niet smeerbaar.

wat doe ik fout?

misschien te veel slagroom en te weinig chocola?


groetjes esther

2

Re: ganache

esther28 schreef:

als ik ganache maak dan word het niet smeerbaar.

wat doe ik fout?

misschien te veel slagroom en te weinig chocola?


groetjes esther

Ik begrijp niet wat je precies bedoelt..
Hoe maak je je ganache ???

In principe zou het smeerbaar en zelfs gietbaar moeten zijn als het nog warm is..

3

Re: ganache

slagroon verwarmen,over de chocolade gieten en dan roeren.

4

Re: ganache

Hoi,

Je doet het wel goed, ik gebruik 250 ml slagroom en 250 gram pure chocolade !!!! ( zit het nu weer te maken hihi) als het niet smeerbaar wordt dan heb je het te lang laten rusten zonder te roeren.

Bij mij kook ik de slagroom , kiep het over de chocolade goed roeren met garde en dan laat ik het rusten, op een plaats waar het heel koud is wordt het snel dik dus daarom moet je goed opletten en om kwartier / half uur even roeren tot de gewenste dikte.

Succes.

Groetjes,

Manika

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

5

Re: ganache

nou dan ga ik het weer een keertje proberen

6

Re: ganache

H

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag