1

Onderwerp: Fondant drogen?

Hallo,

Vaak lees ik dat men fondant of marsepein even laat drogen.
Kan iemand mij vertellen waar dit voor is?

Groetjes

2

Re: Fondant drogen?

Niemand?

3

Re: Fondant drogen?

Ik weet niet goed wat je ermee bedoelt? Als je fondant laat drogen wordt het hard en kun je er niet zoveel meer mee. Dus kun je uitleggen waar je het gelezen hebt?

Groetjes Peronne
www.tijdvoortaart.nl

4

Re: Fondant drogen?

Ik heb weleens vaker voorbij zien komen dat men een figuur boetseerd en dan die laat drogen.
Ook met roosjes heb ik dit weleens gelezen.

Ik ga zo even de juiste topics erbij zoeken.
Alvast bedankt.

5

Re: Fondant drogen?

Als je een figuur boetseert en 'm dan laat drogen dan wordt ie hard en blijgt hij goed in vorm.

6

Re: Fondant drogen?

Ooh, nu begrijp ik het!
Is die figuur dan nog wel eetbaar?

7

Re: Fondant drogen?

Rosa, bij fondant en icing is het bijna altijd zo dat je juist wilt dat het hard wordt.
Behalve de fondant over de taart dan.
Maar figuurtjes en bloemetjes e.d. zijn juist daarom lang van te voren te maken

cateren is ook gebakjes maken :)

8

Re: Fondant drogen?

Rosa schreef:

Ooh, nu begrijp ik het!
Is die figuur dan nog wel eetbaar?

Ja hoor, het droogt niet echt keihard uit.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9

Re: Fondant drogen?

Geweldig dames, ik begrijp het!
Hartstikke bedankt!

Kan ik nu ook bijvoorbeeld allerlei figuurtjes uit fondant of marsepein maken en die een paar maanden bewaren tot gebruik of is dat nu iets teveel van het goede? :D

Groetjes

10

Re: Fondant drogen?

Euhm... een paar máánden zou ik dan weer niet doen :+
Maar aan de andere kant, in tupperware blijft v

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: Fondant drogen?

Haha nou ik zal maar eerst eens moeten kijken of ze de dag wel doorkomen!
Ik smik de helft van wat ik maak tijdens de bereiding naar binnen dus of er veel overblijft om te bewaren..? :D