1

Onderwerp: in de koelkast of uit de koelkast???

even een vraagje, ik maak al een tijdje taarten en bewaar ze altijd in de koelkast.
ik heb er nooit problemen mee ondervonden,

Maar....nu heb ik wel eens gelezen op het forum dat je dat beter niet kan doen!(omdat het fondant kan uitlopen ofzo)

Nu heb ik voor volgende week vrijdag mijn eerste 2 opdrachten en wat kan ik de afhalers van de taarten nu adviseren? in of uit de koelkast bewaren. de taarten zijn voor de dag erna en worden de avond van te voren opgehaald.

Wie weet raad?

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

2

Re: in de koelkast of uit de koelkast???

Hoi,

Ik zeg altijd tegen de afhalers, het mag in de koelkast maar het kan wel wat vochtiger zijn, je kan hem ook op een koele plek zoals in de garage bewaren. Ik zelf bewaar mijn taarten op zolder daar staat de verwarming niet aan, als ik voor mezelf een taartje hebt gemaakt en stukje van gegeten doe ik hem ook in de koelkast pas na 2,5 dag zie je dat het vochtig wordt. Je kan gewoon tegen de afhalers zeggen wat er gebeurd in de koelkast en gewoon tip geven op een andere koele plek, dan heb je ze in ieder geval gewaarschuwd.

Groetjes,

Manika

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

3

Re: in de koelkast of uit de koelkast???

dank je voor de tip....die zal ik ze meegeven....

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

4

Re: in de koelkast of uit de koelkast???

Ze kunnen gewoon in de koelkast hoor. Ik heb alleen maar problemen gehad met een groot temperatuursverschil (koeling van 2 graden en buitentemperatuur 30 graden) en hoge luchtvochtigheid. Toen zakte de taart in. Ik heb ook al taarten ingevroren en in de koelkast laten ontdooien, gaat ook goed.