1

Onderwerp: mislukte cake

Hallo alle vrienden,
Ik heb een moskovisch gebak gemaakt, maar hij ziet er uit als een puddingcake.
Ik heb de eiwitten stijfgeklopt en de eigelen ook apart gemixed. De eigeel is waterig geworden. Ik heb de eigeel met de eiwit gemixed, bleef maar mixen en hij is niet veranderd in volume. De hele massa is waterig geworden. Ik heb toch gebakken en leek op een dunne pudding.
Wie kan mij vertellen wat ik verkeerd  gedaan heb, waardoor ik mijn eigeel niet dik heb kunnen klutsen.
Groetjes,
oema

2

Re: mislukte cake

Volgens mij moet je nadat je de eiwitten hebt stijf geklopt het eigeel juist niet erdfoor mixen maar erdoor spatelen... het is de bedoeling dat je de lucht 'er in houdt'.. maar om eerlijk te zijn bak ik nooit meer moskovisch want echt fantastisch resultaat heb ik nooit gehaald :nooo

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag