1

Onderwerp: botercreme

wat voor boter gebruiken jullie in de botercreme? Mijn creme blijft namelijk erg zacht, lees bijna gietbaar met linera roomboter, deze is vanzichzelf al zachter.
Ben erg benieuwd.

2

Re: botercreme

Ik gebruik gewoon een pakje boter, zo'n rechthoekig in zo'n papiertje.
Daar pak ik 50 gram van.
Dat mix ik met 125 gram poedersuiker en 2 eetlepels melk.
Hij blijft altijd vrij stevig bij mij.
Ik doe de boter van tevoren altijd heel even in de magnetron, dan is ie wat makkelijker te mixen.
Ik gebruik nooit roomboter, omdat ik daar zelf niet van houd.... ;)

3

Re: botercreme

Oeps, ik bedoel natuurlijk 225 gram poedersuiker!!
Dat is een hele bus bijna. De 25 gram die dan over is, gebruik ik bij het uitrollen van de marsepein.

4

Re: botercreme

Ik gebruik de goedkoopste roomboter met de mix uit de webshop....goed voor vulling en plaklaag na het mixen. Voor spuiten is hij dan iets te zacht maar als ik het eerst even in de koelkast doe dan lukt het wel.

5

Re: botercreme

Ik gebruik de roomboter van de Lidl (die is bij mij aan de overkant), verhouding 1:2 met de poedersuiker (Amerikaans recept) met wat water of iets anders vloeibaars voor een smaakje. Doe er eigenlijk alles mee, is wel erg zoet, maar dat los ik op met andere vullingen die dat helemaal niet zijn.

Kijk voor al mijn taarten op:
de taarten van Anne