1

Onderwerp: het is mij een raadsel, wie helpt? SPOED

Ik ben dus bezig met een stapeltaart voor mijn dochters verjaardag morgen. Tot daarnet ging alles goed. De onderste en middelste taarten zijn prachtig gebbakken, maar de kleinste die bevenop moet is een ramp geworden.

Ik heb alledrie de taarten met dezelfde biscuitmix gemaakt. dit heb ik in 2 delen gedaan( 3 paste niet in de mengkom). De onderste taart (de grootste dus van 28cm rond) heb ik van 1 deel gemaakt en de middelste en bovenste komen uit het andere deel (maat: 24 rond en 18 rond)

Ik heb lang genoeg gemixt, temperatuur is hetzelfde bij alle taarten maar de kleinste voor de bovenkant stroomde over, bleef borrelen en toen die na een half uur uit de ovenkwam was hij van binnen helemaal vloeibaar geworden terwijl die andere 2 taarten perfect uit de oven kwamen (grootste 40 min. en middelste 35 min. gebakken bij 175 gr.)

Wat is er mis gegaan? ik moet nu dus een nieuwe bovenkant maken maar ik wil eerst weten wat er fout is gegaan zodat het niet een 2e keer gebeurt. Kan iemand hier antwoord op geven en tips?

ALvast bedankt

2

Re: het is mij een raadsel, wie helpt? SPOED

Het lijkt erop dat je hem te vol hebt gedaan. Ze zeggen altijd tot 2 derde vullen maar met hele kleine vormpjes doe ik er minder in. Ik had pas van die pasteibakjes gevuld voor de helft en toen stroomde ze ook over.
Verder zou ik het anders niet weten ?
Succes ermee

3

Re: het is mij een raadsel, wie helpt? SPOED

Denk ook dat de vorm te vol was. Als ik een klein taartje wil maken van 16 cm en hem toch hoger wil hebben dan de rand van het vormpje, die maar 3 a 4 cm is, dan doe ik een strook bakpapier die de dubbele hoogte heeft aan de binnenkant.
Hierdoor kan ik de vorm tot de rand vullen en kan de taart goed rijzen zonder over te lopen.

Groetjes, Tamara
Nieuwsgierig naar mijn taarten? Ze zijn hier te vinden.

4

Re: het is mij een raadsel, wie helpt? SPOED

ik ben wschl te laat, ik vermoed dat nr 3 nu perfect uit de oven is gekomen?
mss is het omdat het beslag al te warm was, stond het al te wachten toen de andere nog in de oven moesten?