Onderwerp: Taart bakken
Ik ben nu al 2 dagen bezig om een taart te bakken in een heteluchtoven en het lukt maar niet.
Ik heb de mix van de webshop, doe hierbij 5 eieren op kamertemperatuur, 33ml water en 10 minuten hoog mixen en 2 minuten laag.
De 1e heb ik geprobeerd op 175graden voor 40 minuten. De eerste 30 minuten gaan goed maar daarna stort de midden in. De binnenkant was ook nog helemaal prut.
De 2e heb ik gedaan op 155 graden en 40 minuten. De eerste 30 gingen weer goed en erna zakt ie weer in. En ook hier is de binnenkant niet goed.
Heeft iemand tips hoe ik dit kan verkomen? Het is een bakvorm van 24cm rond.
Zo zag de 2e taart eruit. Hij is bij mij ook helemal glad en ietwat glimmend aan de buitenkant.
Doe ik nu echt iets verkeerd of heb ik gewoon geen goede oven (combimachnetron)(cakes lukken wel)
Binnenkant
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com