1 Laatst bewerkt door Tigger (28-01-2007 12:37)

Onderwerp: Taart bakken

Ik ben nu al 2 dagen bezig om een taart te bakken in een heteluchtoven en het lukt maar niet.

Ik heb de mix van de webshop, doe hierbij 5 eieren op kamertemperatuur, 33ml water en 10 minuten hoog mixen en 2 minuten laag.

De 1e heb ik geprobeerd op 175graden voor 40 minuten. De eerste 30 minuten gaan goed maar daarna stort de midden in. De binnenkant was ook nog helemaal prut.

De 2e heb ik gedaan op 155 graden en 40 minuten. De eerste 30 gingen weer goed en erna zakt ie weer in. En ook hier is de binnenkant niet goed.

Heeft iemand tips hoe ik dit kan verkomen? Het is een bakvorm van 24cm rond.

Zo zag de 2e taart eruit. Hij is bij mij ook helemal glad en ietwat glimmend aan de buitenkant.

Doe ik nu echt iets verkeerd of heb ik gewoon geen goede oven (combimachnetron)(cakes lukken wel)

http://img.photobucket.com/albums/v335/bjf-europe/taart1.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v335/bjf-europe/taart2.jpg

Binnenkant
http://img.photobucket.com/albums/v335/bjf-europe/P1060003.jpg

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

2

Re: Taart bakken

Ik voer de temperatuur altijd geleidelijk aan op. Ik heb wel een heteluchtoven, maar ik gebruik de stand conventionele oven, maar denk niet dat het zoveel verschil mag/kan opleveren.

De eerste 10/15 minuten bak ik op 150 graden, dan 10 minuten 160 graden en dan nog 15 minuten op 170/175 graden. Dit is bij mij nog nooit mislukt.

Groetjes, Tamara
Nieuwsgierig naar mijn taarten? Ze zijn hier te vinden.

3

Re: Taart bakken

zo te zien is die nog niet gaar.
heb zelf in het begin ook van alles geprobeert.
Mijn combi werkt het beste 15 min. in een voorverwarmde oven bij 160gr, daarna zonder het deurtje te openen 30 min. bij 180gr. voor een bakblik 24cm. De tijd begint pas te tellen bij de juiste temperatuur. Kwestie van blijven proberen totdat je de juiste bakformule hebt voor jou oven.
Bij somige lukt het al in 35 min. dat is mij nog nooit gelukt.
Aan het einde voel ik zelf altijd voorzichtig aan de bovenkant met mijn hand, de cake moet een klein beetje stevig voelen, zoniet 5 min. erbij.
succes. niet opgeven hoor.

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

4

Re: Taart bakken

En dan wel de vorm iets onder de midden van de oven. Niet op de bodem.

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

5

Re: Taart bakken

En nee hoor, ik geef niet zo gauw op. En anders gaan we verder met kant-en-klare taarten. Al lijkt me dat minder smakelijk

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

6

Re: Taart bakken

ik heb ook een combi oven, en ik gebruik altijd de hetelucht functie. Klop 8 minuten op de hoogste snelheid en dan 2 minuten op de laagste snelheid. Dan in de over op 150 graden, na 10 minuten op 160 en weer na 10 minuten op 175 graden. Daar staat hij ongeveer 15 tot 20 minuten op. Na 15 minuten voel ik de bovenkant vand e taart of hij terugveert als ik er zacht op druk. Zo niet dan laat ik hem nog even in de oven staan.

Ik hoop dat je er iets aan hebt. Succes!!

veel plezier nog vandaag, groetjes Mariëlle

7

Re: Taart bakken

Marielle,

Hoe doe je dat dan precies met een hete lucht oven?
Verhoog je temp terwijl de oven nog loopt en doe je dat dan gewoon via de hetelucht knop? Ik vewarm altijd voor met de quick heat knop en ik snap dus niet helemaal hoe je dus op een hogere temp kunt komen zonder de oven te stoppen.

groetjes Ciska

8

Re: Taart bakken

De kleur is te licht..hij moet langer in de oven en de oven ook NIET openmaken
Voor een taartje van 20 cm doe ik iets van 15 min op 160 graden en dan nog 20 of ietsje meer op 175 graden

9

Re: Taart bakken

Mijn taart is inmiddels gelukt alleen is deze aan de bovenkant bol en dus niet plat.
Hoe komen jullie allemaal aan zo'n mooie platte taart? Snijden jullie de bolling eraf ofzo?

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

10

Re: Taart bakken

Bij mij is de bovenkant ook altijd een beetje bol...zodra hij uit de oven komt keer ik m om op een taartrooster en dan zagt de bolling al wel wat weg.
De onderkant gebruik ik altijd als bovenkant van de taart en als de bolling echt te erg is dan snij ik er soms een stukje af maar liever niet want dan verliest hij ook een stukje stevigheid.

11

Re: Taart bakken

Ik gebruik ook de mix van de webshop en bak ook in de hetelucht oven.
Na wat uitproberen doe ik het als volgt.
Niet voorverwarmen, dan 13 minuten op 155 graden, dan 13 minuten op 165 graden en dan nog 13 minuten op 175 graden. Bij mij is hij dan goed gerezen en gaar. Ik heb wel vaak en bolling erop maar dat wordt de onderkant. Als de bolling te groot is dan snijd ik hem eraf.

Mijn foto's zijn te zien op: http://www.dikketaart.mijnalbum.nl

12

Re: Taart bakken

Mijn taart is gisteren dus inmiddels gelukt maar nu had ik nog 1 vraag,

Als jullie de taart 1 of 2 dagen van tevoren maken voordat jullie hem gaan bewerken, hoe bewaren jullie de taart dan? Stoppen jullie die in de aluminiumfolie of in een taartbox??

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

13

Re: Taart bakken

Ik doe er plastic folie omheen en dan in een pedaalemmerzak...zo doe ik ze ook in de diepvries als er meer dagen tussen zitten

14

Re: Taart bakken

Ik vries elke taart in, in de huishoudfolie verpakt en dan hop de vriezer in!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

15 Laatst bewerkt door Tigger (29-01-2007 18:47)

Re: Taart bakken

Nou ik ben dus de hele dag bezig geweest met mijn taart en ik moet zeggen; het is niet makkelijk!

Ik heb 2 lagen botercreme ertussen zitten en als bovenlaag aardbeienjam. Daar over heen gele fondant. Pffff das niet makkelijk hoor om het eromheen te leggen en het restant af te snijden! (er kwamen kleine scheurtjes in).

Ik heb er met wat spuitwerk bloemetjes op gespoten en verder eigenlijk niks.

Maar ik moet echt zeggen; makkelijk is het niet en ik durf hem niet te proeven. Ben bang dat ie totaal niet smaak!!

Zal straks de foto posten. Echt mooi is ie niet maar voor een 1e keer EN zonder cursus of wat dan ook.

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

16

Re: Taart bakken

Nou dit is 'm, hij is niet mooi en misschien ook niet lekker maar er is een begin.

http://img.photobucket.com/albums/v335/bjf-europe/Taartzomaar.jpg

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

Re: Taart bakken

Ziet er niet slecht uit hoor.

Groetjes Astrid

18

Re: Taart bakken

Voor je eerste taart is hij heeeeeelemaal niet verkeerd.
Goed strak, je letters zijn prima gelukt en je hebt gespoten.
Nou, dat is toch hartstikke goed.
Kom op, bakkie zetten, en het mes erin.
Je zult verbaasd staan.

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

19 Laatst bewerkt door Tigger (29-01-2007 20:41)

Re: Taart bakken

Hebben we inderdaad gedaan en hij was niet vies. Wel wat zoet

Mij tweede taart wordt een Nijntje taart voor mijn nichtje, daar ga ik wel echt voor zitten.

Maar bedankt voor de reacties!

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

20

Re: Taart bakken

ziet er goed uit hoor!!!! Ben benieuwd naar nijntje!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken