Onderwerp: Royal Icing Consistentie
Lieve mensen.
Voor de 1000e keer een RI vraag. Jullie zullen er onderhand wel gek van worden.
Aangezien ik nog niet de Patissier in het bezit heb en mijn handmixer ook niet veel zoden aan de dijk zet, besloot ik om mijn RI in de Magimix te maken, met het stalen mes, nou zie ik genoeg foto's in de welbekende boekjes en sites, maar ik vind dat toch moeilijk om te beoordelen. Logischerwijs verwacht ik dat er door eiwit en mixer gebruik toch iets volume inkomt.
Hoe belangrijk is het lucht aandeel in de RI?
De magimix is geen volume apparaat, dus het lijkt meer op rolfondant wat er uitkomt.. En het volume is meer dan gehalveerd.
Moet ik meer denken aan als je meringue gaat maken?
Eiwit geeft volume, suiker stevigheid... maar dan dus veeel meer suiker.
Na menging met citroensap lukt het wel om vlindervleugels te maken of koekjes te decoreren het droogt mooi op zonder barsten.
Dus dat valt nog mee maar als ik de stevige consistentie wil gebruiken voor bloemblaadjes spuiten wordt het toch lastiger
alvast bedankt.
Groetjes.... Constance :) voor leuke 3D workshops