1

Onderwerp: vraagje aan wendy

ik heb vaak het gevoel dat mijn fondant droog wordt als ik aan het boetseren ben
kan ik hier wat aan doen ?
het begint te kruimelen
ik moet weer een paar taartjes maken dus weet jij er een oplossing  voor
misschien marsepijn mengen met fondant?
groetjes monique

2

Re: vraagje aan wendy

Ik heet dan wel geen Wendy, maar toen ik aan het boetseren was dekte ik constant alles af. Verder had ik (en dat doen er volgens mij meer) er ook tylose doorheen gekneed.

De figuurtjes van alleen marsepein bleven het langst goed, dat dan weer wel, dus dat zou ik zeker proberen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: vraagje aan wendy

wellicht je handen goed insmeren met crisco, dan wordt het allemaal wat soepeler en brokkelt het misschien niet meer zo?

veel plezier nog vandaag, groetjes Mariëlle

4

Re: vraagje aan wendy

Hai, ook ik hou mijn zakjes met fondant goed dichtgerold. Pas er steeds de stukjes uit die ik nodig heb en dan eerst goed kneden voor ik het verwerk.
Ik vind juist fondant weer fijner voor het boetseren dan marsepein. Hoewel ik dat wel weer gebruik voor b.v. de bambi's. Die hoeven de hoogte niet zo in. Voor zo'n diddle staart b.v. kun je geen marsepein gebruiken, dat droogt niet hard op.
het ligt er ook wel aan welk merk fondant je gebruikt hoor, het ene droogt sneller dan de andere.