Hahaha Marianne... Ik vond m wel grappig die tikfout, ik was ook even in verwarring .... Ik meende je voorkeur voor fondant te kennen....
Maaike, mij maakt het niet zo veel uit, ik vind het allebei lekker. Wel heel zoet, dus ik houd niet zo van hele dikke lagen.
Het prettige van marsepein vind ik dat het niet zo plakt bij het uitrollen aan mijn plastic tafelzeil. Bovendien droogt het iets minder snel uit. Toch moet je het allebei onder plastic bewaren hoor, bij het verwerken.
Fondant heeft als voordeel dat je het redelijk gemakkelijk zelf kunt maken en de ingredienten op voorraad kunt hebben, als je tenminste marsmellowfondant maakt. En natuurlijk heb je fondant nodig als het echt wit moet zijn, marsepein is van zichzelf een tikje geel. Kant en klaar fondant vind ik niet zo lekker ruiken, maar werkt en smaakt goed.
Kortom gewoon allebei eens een keer uitproberen, dan ken je je eigen voorkeur.....
Groetjes, Jozien.
Eigen taart is goud waard! ;)
Klik
HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en
HIER voor links van medebaksters!