1

Onderwerp: dringende hulp met kruimeldeeg gezocht

Ik heb hier nog nooit mee gewerkt, maar zo een pak boerenlux van soezie vond ik te groot om 4 taarten mee te bakken dus maar geprobeerd met de kruimeldeeg.  Alles gevolg zoals op het pak, maar hij plakt enorm.  Als ik hem uitrol, gaat dit enorm moeilijk.  Nu heb ik hem in de oven gezet en de rand zakt gewoon naar onder.

Iemand raad om dit nog op te lossen??  Ik zou er nog 3 mee moeten kunne maken!!!

groetekes Kris

2

Re: dringende hulp met kruimeldeeg gezocht

best na heel kort kneden (is van belang! anders verbrand je de boter), in de koelkast leggen (ik doe diepvries, gaat sneller) dan even kneden dat het terug een klein beetje soepel wordt, maar nog steeds heel koud aanvoelt en dan zo snel mogelijk naar de gewenste dikte uitrollen.

als je ze zonder vulling afbakt, plaats je er best een bakpapiertje in en dan vullen met rijst, gedroogde erwten of iets dergelijks, dit om inzakking aan de zijkant en blazen op de bodem tegen te gaan.

hopelijk snap je iets van mijn verwarde uitleg en bekom je een goed resultaat !

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

3

Re: dringende hulp met kruimeldeeg gezocht

H

groetekes Kris