1

Onderwerp: help mijn soezen zakken in

Altijd als ik soezen bak zakken ze in.  Ik heb altijd mooie grote, en na een half uur heb ik platte soezen.  Hoe komt dit??  Ze zijn mooi goudbruin (wel niet heel donker) dan zijn ze toch doorbakken h

groetekes Kris

2

Re: help mijn soezen zakken in

als ze gebakken zijn,en de oven is uitgedraaid laat je ze dan nog 10 min. in je oven staan met de deur dicht?
dat is tegen het inzakken.

groetjes marieke

3

Re: help mijn soezen zakken in

nou kris, je bent niet de enige. ook bij mij zakken ze als een baksteen. zelfs na in de oven laten (met dichte klep)  zijn ze hartstikke plat. ze zijn zo moeilijk vol te spuiten zo.

liefs wendy k

4

Re: help mijn soezen zakken in

ik laat ze idd meestal effe staan, maar geen 10 minuten.  Bij het opspuiten, gaan ze terug wat omhoog, maar ze zijn niet zo mooi meer.

groetekes Kris

5

Re: help mijn soezen zakken in

Even een vraagje. Halen jullie de pan van het vuur voordat je de eieren erbij doet? Dat heb ik ook eens een aantal keren vergeten en dan krijg je ook hele platte soezen.

6

Re: help mijn soezen zakken in

hebben jullie misschien een heetelucht oven
dat is erg moelijk om het goed te krijgen
de lucht stroom gaat dan te hard
ik hoorde dit laast op tv herman de blijker
hij zei dat je dan een plaat achter in je oven moet doen zo dat de lucht er om heen gaat
ik weet niet of dit werkt maar ik wil het nog wel een keer proberen
moet wel eerst een goede plaat vinden

7

Re: help mijn soezen zakken in

wat ik op de les geleerd heb:

boter en water moeten heel even koken, VAN HET VUUR de bloem erbij roeren en dan 1.5 MINUUT roerbakken, daarna van het vuur ei per ei erbij doen.  Je kan ook expirimenteren met je vloeistof, deel water, deel melk, alles water of melk.  Water maakt het krokanter, melk zachter....


Naar 't schijnt is het vooral het roerbakken dat ze niet doet inzakken ...

veel succes!

katleen

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

8

Re: help mijn soezen zakken in

Ik heb geleerd dat je ze na het bakken even moet "lekprikken" (aan de onderkant). Volgens mij voorkom je daardoor dat de hete lucht in de soes in elkaar trekt bij het afkoelen.

Stel de vraag anders eens op het bakkersforum (www.bakkerswereld.org/forum), daar komen veel amateurs en een paar experts op dit gebied...