1

Onderwerp: Het bekleden van de taart

Hallo allemaal,

Kan iemand mij misschien een tip geven hoe je de marsepein strak om de taart heen krijgt zonder plooien te cre

2

Re: Het bekleden van de taart

hoi Petra

bij een vierkante taart begin je bij de hoeken en dan zachtjes de rechte zijden glad strijken!! Zorg dat de lap fondant of marsepein echt ruim de grote van de taart heeft dan valt ie er makkelijker omheen!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

3

Re: Het bekleden van de taart

Eerst de lap (ruim genoeg) drapperen en even rustig laten zakken zonder er verder al te veel aan te komen.
Dan de hoeken voorzichtig glad strijken en de marsepein gelijk verdelen over de zijkanten
Dan aan de zijkanten de marsepeinplooien voorzichtig verdelen over de hele lengte en heel voorzichtig en langzaam de plooien naar beneden glad strijken.

Vooral alles heel langzaam, voorzichtig en met veel geduld doen. Je moet de marsepein als het waren de tijd gunnen om te reageren op jouw aanraking door zijn eigen elastisiteit.

Succes !
Nicole