Onderwerp: Het bekleden van de taart
Hallo allemaal,
Kan iemand mij misschien een tip geven hoe je de marsepein strak om de taart heen krijgt zonder plooien te cre
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Het bekleden van de taart
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hallo allemaal,
Kan iemand mij misschien een tip geven hoe je de marsepein strak om de taart heen krijgt zonder plooien te cre
hoi Petra
bij een vierkante taart begin je bij de hoeken en dan zachtjes de rechte zijden glad strijken!! Zorg dat de lap fondant of marsepein echt ruim de grote van de taart heeft dan valt ie er makkelijker omheen!!!
Eerst de lap (ruim genoeg) drapperen en even rustig laten zakken zonder er verder al te veel aan te komen.
Dan de hoeken voorzichtig glad strijken en de marsepein gelijk verdelen over de zijkanten
Dan aan de zijkanten de marsepeinplooien voorzichtig verdelen over de hele lengte en heel voorzichtig en langzaam de plooien naar beneden glad strijken.
Vooral alles heel langzaam, voorzichtig en met veel geduld doen. Je moet de marsepein als het waren de tijd gunnen om te reageren op jouw aanraking door zijn eigen elastisiteit.
Succes !
Nicole
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Het bekleden van de taart
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.