Re: MArokkaanse koekjes & cake's topic .
Maankoekje gevuld met amandelen
1 kilo bloem
50 gr. gesmolten boter
150 ml. mazhar
snufje zout
lauw water om te kneden
ingr. vulling:
1 kilo gepelde amandelen
650 gr. suiker
50 gr. gesmolten boter
50 ml. mazhar
2 eigeel
2 eetl. kaneel
*kneed alle ingr. van het deeg tot een glad zacht deeg
*doe het in een zakje en laat het rusten tot je de vulling klaar hebt
*maal de amandelen fijn samen met de suiker
*meng alle ingr. van de vulling samen en vorm de vulling in staafjes
*bestijf de tafel met meel, rol het deeg heel dun uit
*snij het deeg in bannen leg een staafje vulling erop, vouw het deeg over de vulling
*vorm de koekjes in een vorm van een halve maan en snij het eraf
*prik in de bodem met een vork en binnen kant van de maantjes
*bak de maantjes op 170°C licht van kleur
om de versiering te krijgen zoals op de foto heb je een soort klein knijpertje met mt tandjes aan nodig om in de deeg beetje voor beetje in de deeg te (zacht) knijpen