1

Onderwerp: ingezakte cake

Hoe voorkom je dat je cake inzakt?

2

Re: ingezakte cake

de oven tijdens het bakken niet openen
laat hem maar een half uurtje in de oven als hij klaar is met de deur op een kiertje
groetjes monique

3

Re: ingezakte cake

De temperatuur van de oven stapsgewijs opvoeren helpt ook voor gelijkmatig rijzen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: ingezakte cake

Heb laatst iets gelezen over eieren uit de koelkast. Je kunt beter eieren op kamertemperatuur gebruiken. Ook moet je lang genoeg je beslag kloppen! Dat helpt ook!

Kijk gerust in mijn album!
http://www.mijnalbum.nl/Album=CSXEISWI

5

Re: ingezakte cake

Basis tips voor cake , ingredienten altijd op kamertemperatuur gebruiken ,
Inzakken oorzaak 1 een te luchtig beslag , te lang gemengd
oorzaak 2 een te warme(hete) oven

Grote cake en tulbanden voorzichtig bakken bij 165'C ca 50 -70 minuten

6 Laatst bewerkt door sammie (22-07-2008 10:34)

Re: ingezakte cake

.

groetjes samira
mijn taartjes