1

Onderwerp: poedersuiker

hoi allemaal
ik rol mijn fondant altijd uit op poedersuiker
maar nu zie je altijd de poedersuiker nog als de taart klaar is
weet iemand een oplosing ?
groetjes monique

2

Re: poedersuiker

Ik haal de poedersuiker weg met een droge kwastje.

Winkel en webshop in Houten. Voor PME & Wilton Cursussen. www.liescakeshop.nl

3 Laatst bewerkt door info@bakshoponline.nl (18-12-2006 14:49)

Re: poedersuiker

Poedersuiker zeven ( een fijne poedersuikerzeef) of speksteenpoeder gebruiken
al het overtollige afstoffen met een kwastje.

Bij gebruik van marsepein ipv rolfondant..
Eventueel de taart of het marsepeinfiguur met een cacaoboterspuit bewerken( geeft een licht laag cacaoboter op het product, houdt het ook veel langer mals , droogt niet uit,
Een ander afwerking is met hoogglans levensmiddellak gedragen op alcohol, heeft het zelfde resultaat als cacaoboter.

4

Re: poedersuiker

Helemaal geen poedersuiker gebruiken!! Rol je marsepein of fondant uit op een tafelzeil. Als je roller dan nog plakt, kun je evt. aan de bovenkant wel ietsje poedersuiker strooien. Als je de plak marsepein op je taart wilt leggen, pak je het hele zeil op, legt het over je taart en haalt voorzichtig het zeil van de marsepein los...
KLAAR! :D

Groetjes Evelien

5

Re: poedersuiker

Of als het dan nog een klein beetje plakt kun je ipv poedersuiker een klein beetje crisco/plantaardig(blok)frituurvet heel dun op je werkblad en roller uitsmeren. Dat zie je amper en werkt super tegen het plakken!

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

6

Re: poedersuiker

super bedankt voor de tips
ik ga morgen het even uit proberen