1

Onderwerp: Marsepein van 1:2 geschikt maken voor uitrollen

Hallo allemaal,

Heb vanmorgen van mijn kinderen de opdracht gekregen om taarten te bakken voor in de klas bij het kerstdiner (YES! ik mag weer.....) Nu heb ik een kilo marsepein aangeschaft bij de toko. Ik vroeg naar de verhouding, en dat bleek 1:2 te zijn..... :(

Ik heb net met de zoekfunctie gezocht wat je nu het beste kunt doen, omdat ik begreep dat een verhouding van 1:3 nodig is voor het uitrollen, omdat het anders te veel plakt. Ik zag dat poedersuiker toevoegen helpt, of anders marsefond er van maken. Welke van de twee is het slimst? En welke verhoudingen moet ik gebruiken? Bijv. 333 gram poedersuiker toevoegen? Of 1 kg fondant? Ik heb het allebei in huis :D

Groeten, (en alvast bedankt) Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

2

Re: Marsepein van 1:2 geschikt maken voor uitrollen

Hoi Jozien,

Ik gebruik ook altijd marsepein met 1:2! En ik "verdun" het dus niet met poedersuiker ofzo... Zonde!! Deze verhouding is nl. van een "betere" kwaliteit (als het gaat om de marsepein zelf) dan 1:3. Het is daarom ook iets duurder. (Vergelijk het bv. met pure chocolade en melk chocolade.) En persoonlijk vind ik het ook lekkerder omdat het niet zo super zoet is.

Uitrollen gaat prima hoor. Misschien kost het ietsje meer kracht, maar het is zeker goed te doen! Je kunt het dus gewoon zo laten.

Groetjes Evelien

3

Re: Marsepein van 1:2 geschikt maken voor uitrollen

Waar is die kwaliteit te koop, behalve dan bij de toko? Bij de Makro?
Ik was er juist naar opzoek!

Groetjes, Jos

4

Re: Marsepein van 1:2 geschikt maken voor uitrollen

Jozien schreef:

Hallo allemaal,

Heb vanmorgen van mijn kinderen de opdracht gekregen om taarten te bakken voor in de klas bij het kerstdiner (YES! ik mag weer.....) Nu heb ik een kilo marsepein aangeschaft bij de toko. Ik vroeg naar de verhouding, en dat bleek 1:2 te zijn..... :(

Ik heb net met de zoekfunctie gezocht wat je nu het beste kunt doen, omdat ik begreep dat een verhouding van 1:3 nodig is voor het uitrollen, omdat het anders te veel plakt. Ik zag dat poedersuiker toevoegen helpt, of anders marsefond er van maken. Welke van de twee is het slimst? En welke verhoudingen moet ik gebruiken? Bijv. 333 gram poedersuiker toevoegen? Of 1 kg fondant? Ik heb het allebei in huis :D

Groeten, (en alvast bedankt) Jozien.

Hoi Jozien ,
een verhouding van 1:2 is geschikt voor het verwerken van marsepein voor uitrollen voor taart en marsepein figuren ( standaard hebben we in nederland alleen 1;1 en1;2 ).
Voor het tegengaan van het plakken ( tijdens  het verwerken) kun je gebruik maken van " SPEKSTEENPOEDER ".
Zorg tevens voor schone en droge handen.
Speksteenpoeder is verkrijgbaar via de betere specialist , momenteel heeft horeca handelaar HANOS dit ook in zijn assortiment(( inschrijving KvK nodig .

Reclame verwijderd door Marianne

5

Re: Marsepein van 1:2 geschikt maken voor uitrollen

Ik heb zojuist een dubbelpost en reclame in dit (en een ander) berichtje verwijderd.
We zijn altijd erg blij op dit forum met mensen met verstand van zaken, maar op deze manier je eigen site spammen en/of reclame maken wordt niet echt gewaardeerd.

Verder uiteraard welkom op deze site! :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag