1

Onderwerp: cornstarch? is dat hetzelfde als maizena (maiszetmeel)

Hallo,
Ik ben aan het googlen op de cakecentral site naar lekkere vullingen. Nou kwam ik op een amarettovulling (klinkt lekker) en daarvoor heb je cornstarch voor nodig. Geen idee wat het is, via een vertaalsite kwam ik niet verder dan mais en zetmeel, dus zou het iets als maizena zijn?

gr marije

trouwens het recept is dit: (ben nog niet verder met vertalen)
An Amaretto flavored custard filling goes wonderfully well with chocolate cakes.

1/4 cup white sugar
5 teaspoons cornstarch
1/4 teaspoon salt
1 cup milk
2 eggs
2 tablespoons amaretto liqueur

1 Combine sugar, cornstarch, and salt in saucepan. In a separate bowl beat eggs and mix together with milk. Stir into dry mixture. Cook over medium heat, stirring constantly, until thick and bubbling. Cook for 2 minutes more. Remove from heat, add almond liqueur and stir well. Cover surface of filling with plastic wrap to prevent film from forming and chill completely before using.

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

2

Re: cornstarch? is dat hetzelfde als maizena (maiszetmeel)

Mijn Babylon (vertaalprogrammaatje op de computer) zegt met de ctrl+rechtsklik zonder twijfel dat het maïzena is ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: cornstarch? is dat hetzelfde als maizena (maiszetmeel)

Bedankt! Ga ik het zeker een keer proberen!

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

4

Re: cornstarch? is dat hetzelfde als maizena (maiszetmeel)

Cornstarch is inderdaad maizena, heel fijn maismeel dus.
Je hebt ook nog cornflour, dat is grove maismeel. Dat gebruik je bijvoorbeeld om van die harde taco schelpen of nacho's van te maken. Dat is dus echt veel korreliger.

Dat recept ziet er trouwens lekker uit!

Groetjes, Jos