Onderwerp: Fudge Muffins
Fudge Muffins
Voor 24 mini of 12 grote muffins
115 gram Culinesse van Blue Band (of boter, voeg dan ¼ theelepel zout toe)
4 el cacao
2 grote eieren
210 gr suiker
1 tl vanille extract
100 gr patentbloem
1 tl kaneel
30 gr pecannoten, in kleine stukjes
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in of doe er papieren
vormpjes in.
Smelt de boter met de cacao in de magnetron: 1 minuut op 600 W.
Zeef de bloem en kaneel (en eventueel zout) in een kom.
Mix in een grote kom de suiker en de eieren tot het mengsel dik wordt. Voeg het boter/cacaomengsel toe.
Schep er vervolgens voorzichtig de gezeefde bloem en kaneel door. Schep
als laatste de pecannoten erdoor.
Verdeel het deeg over de vormpjes.
Bak grote muffins in de voorverwarmde oven in 20 - 25 minuten gaar,
de kleine muffins in 15 minuten.
Pas op: niet te lang bakken, het binnenste moet nog een beetje smeuïg blijven.
Laat 5 minuten in de vorm afkoelen, daarna af laten koelen op een rooster.
Uno per Uno Workshops