1 Laatst bewerkt door Carolien (28-11-2006 12:53)

Onderwerp: Vullingen

Tja daar ben ik weer met een vraag, ben ook zooooooooo blij met dit forum hahahahaha.

Wij gaan dus donderdag naar disneyland en wilde ik voor die avond in disneyland bij de borrel een lekkere taart erbij doen. maarrrrrrrr mijn vader is absoluut geen zoetekauw dus zat ik te denken om een taartje te maken met amareto en chocolade.
Nu heb ik 3 vraagjes

1. Nu las ik hier ergens dat je de taart kon bedrenken met amaretto???? Kan ik hem daarna nog wel bekleden met marsepein of lukt dan niet?

2. En voor de vulling kan ik daar dan een chocolade vulling voor gebruiken? Maar heb geen idee hoe ik dat maak? Wil iets met melk en wit doen...... Misschien ook iets van koffie of cappucinio weet het eigelijk niet. Die bokkenpootjes vulling klinkt ook lekker, maarrrrrrrrr dan moet de cocolade erover heen gegoten worden en dan kan ik hem volgens mij niet meer bekleden. Kan ik die chocola niet tussen zo'n laag doen?

3. En als ik die botercreme gebruik kan ik daar dan ook chocolade doorheen doen???? En hoe doe ik dat dan?

Dus om het even samen te vatten wat ik bedoel:
Wil 1 laag met die bokkenpootjes vulling, en dan die andere laag met chocola en dan de taart bedrenken met amareto en dan hem insmeren met botercreme en dan bekleden.
Maar hoe doe ik dat allemaallllllllllllllllllll HELPPPPPPPPPPPP hahahahahhahaha

Andere tips zijn ook van harte welkom, dit gebruik ik meer als voorbeeld voor de smaak enzo...................

Groetjes Carolien

2

Re: Vullingen

vraag 1: ja dat kan
vraag 2:slagroom kloppen met chocopasta is ook errug lekker
             eventueel laagje gesmolten chocolade eronder dan krijg
             je een knapperig laagje!
vraag 3:gewoon als je botercreme maakt cacao of chocopasta   
             erdoor doen(of gesmolten chocolade)
laagje jam ertussen is ook lekker!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

3

Re: Vullingen

ik zou suikersiroop maken, daar een scheut amaretto indoen en daar de taart mee drenken. dan de taart 2x doorsnijden, 1 laag chocolade en een andere laag bokkepootjesvulling, en dan errond bijvoorbeeld botercreme, of botercreme met choco onder, of botercreme met iets waar je zelf nog aan denkt...

klinkt lekker hoor. enne, geniet in disneyland, 't is toch op zijn mooist in de kerstperiode!
http://i57.photobucket.com/albums/g217/jsurratt/MickeySmiley.jpg

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

4

Re: Vullingen

Nou gisteren vol goede moed begonnen met het taartje alles ging goed tot ik de chocolade er tussen ging doen.......... Zo dom als ik dan ben heb ik de chocolade niet genoeg af laten koelen dus het droop er zo weer tussenuit, de hele taart ging schuiven, moet wel zeggen, heb even van de chocolade geproefd en die was erg lekker van smaak gelukkig maar ja dus geen taart, maar het komt wel goed. Maak wel een taartje na disney voor ze!!!! Heb het nu even gehad! hahahahaha

Wel bedankt voor de tips!!!

Groetjes Carolien

5

Re: Vullingen

ik zie het probleem niet echt carolien, laat het maar lekker schuiven en druipen, alles mooi op zijn plaats leggen en dan snel de ijskast in tot alles is hard geworden, en dan gewoon verder gaan.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

6

Re: Vullingen

Tja daar heb ik helemaal geen ergin in gehad om dat te doen, is wel een goed idee!!! BEdankt voor de tip!!!!!

Groetjes Carolien