1

Onderwerp: Mascarpone met jam mixen of roeren????

hai

ik zag een hele topic er over maar nergens of je het nou met elkaar moet mixen of alleen mag door roeren.
en ik vroeg me af of je voor dat op de taart smeert moet je dan eerst een laagje boter creme er op smeren...?
moet dat eigenlijk altijd zowieso om de cake vocht dicht te maken??

Wie O Wie helpt me :)


groetjes Amber

2

Re: Mascarpone met jam mixen of roeren????

Hoi,
Ik heb het gewoon met een garde er rustig doorheen geroerd. Hoeft niet helemaal gemixt hoor. Ik doe bijna bij alle vullingen een dijkje van botercreme langs de rand, de botercreme zorgt dan dat de vulling niet in aanraking komt met je marsepein of fondant, dit kan namelijk smelten of nat worden door sommige vullingen.

Groetjes Chantal

3

Re: Mascarpone met jam mixen of roeren????

hey,

dankje wel voor zo een snelle antwoord!
Ik zou het anders echt niet weten!

groetjes

4 Laatst bewerkt door ambertjuh (01-12-2006 17:46)

Re: Mascarpone met jam mixen of roeren????

en hoe kan je dan het beste een taart bewaren als je hem al 2 dagen van te voren moet maken. hij is gevult met mascarpone en bekleed met rolfondant!

Groetjes

5

Re: Mascarpone met jam mixen of roeren????

In de koelkast :)
Lukt mij altijd prima.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: Mascarpone met jam mixen of roeren????

ondanks het rolfondant is??? ik dacht nl dat het ging smelten in de koelkast?

7

Re: Mascarpone met jam mixen of roeren????

Nee, het smelt als het in aanraking komt met vocht vanaf de andere kant, er onder dus (tussen biscuit en fondant). Daarom werk ik een taart met mascarpone en fondant altijd af met botercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag