1

Onderwerp: houdbaarheid van aangesneden taart

Hoi,
Als je bisquittaart hebt gemaakt met marsepein/fondant, botercreme en jam. Hoelang is deze dan nog houdbaar eenmaal aangesneden. En moet hij dan wel/niet in de koelkast?
Graag reactie
Ellen

Groetjes Ellen http://www.merlin.mijnalbums.nl
Geen mens zo stil als eentje die van taart geniet!!!Smakelijk

2

Re: houdbaarheid van aangesneden taart

ik zet hem dan wel in de koelkast - een paar dagen moet lukken maar hangt er mss ook van af hoe lang hij al klaar stond voor het aansnijden?

3

Re: houdbaarheid van aangesneden taart

Eigenlijk was het een vraag vooraf, bij mij zijn taarten meestal de dag na het maken al op (deze keer 2 dagen erna) omdat ik altijd stukken meegeef als hij niet op is. Maar ik zat het me af te vragen want een collega wil een taart en deze moet ik dan vrijdag maken en wordt zondag pas gegeten. Hij denkt dat hij taart gaat overhouden en vroeg mij hoelang deze dan nog houdbaar is.
Gezien het aantal eieren in bisquittaart ging ik twijfelen.
groetjes
Ellen

Groetjes Ellen http://www.merlin.mijnalbums.nl
Geen mens zo stil als eentje die van taart geniet!!!Smakelijk

4

Re: houdbaarheid van aangesneden taart

Maar die eieren zijn toch verhit?
Vrijdag maken, zondag eten, maandag kan nog wel hoor. En ik geloof dat ik zelf zelfs dinsdag nog een stukje zou  nemen ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: houdbaarheid van aangesneden taart

Hoi, om te testen heb ik het een keer geprobeerd........de taart vier dagen bewaard in de koelkast (botercreme, champagnecreme, zomerfruitcreme, de laatste twee met slagroom en gelatine, omhult met marsefond), iedere dag een stukje geproefd. De taart bleef tot de laatste dag lekker en er is niemand ziek geworden......

6

Re: houdbaarheid van aangesneden taart

Ik heb eens een taart voor mijn ouders gemaakt op zaterdag en die zondags met ze gegeten. Hij was niet op en zij zijn maar samen. Zij hebben er nog t/m woensdag van gegeten (en al die tijd stond hij buiten de koelkast!). Ze zijn niet ziek geworden ofzo. Tja, fondant hoort buiten de koelkast. Boter wordt zacht buiten de koelkast maar bederft niet snel en suiker ook niet (zat geen jam in). Het ging prima.

7

Re: houdbaarheid van aangesneden taart

Ik heb zelf ook wel eens taart gegeten tot 3 dagen nadat het aangesneden was. En had het gewoon in de koelkast staan. Niet ziek geworden.

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer