1

Onderwerp: appeltaart

Hier weer een beginners vraag.....
Ik ben op dit moment bezig met een appeltaart.
Het deeg heb ik al gemaakt en nu denk ik aan de appel vulling..
Mij lijkt het wel lekker om er een klein beetje banketbakkers room er door te doen..maar.....Word de bodem dan niet te vochtig?
Hier heb ik wel vaker problemen mee...
Groetjes Jasmijn

2

Re: appeltaart

Misschien is het recept van Tineke T iets voor je? (zie dit topic ook bij Recepten)
Mij lijkt ie erg lekker !! :Y Maar nog niet geprobeerd....


TinekeT schreef:

Heerlijk en weer eens wat anders.
Je kunt de bodem van kneeddeeg of roerdeeg maken.

200 gram boter
150 gram basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
snufje zout
1 ei
200 gram zelfrijzend bakmeel/ cakemeel

+/_ 5 á 6 appels

100 ml melk
2 pakjes slagroom
vanille kook pudding

Voor kneeddeeg:
meel met de van.- + suiker en zout,en de boter in klontjes vermengen,
ei erbij, tot een bol kneden.
Op bakblik uitrollen.

Voor roerdeeg:
Boter, suiker en zout mengen (kamertemperatuur)
Ei erbij roeren (evt. met wat melk erbij, +/_ 50 ml)
Bloem zacht erdoor spatelen.
(alvast een paar stukjes appel erdoor doen, heerlijk)

De appels in stukjes erop.
De slagroom met melk tegen de kook aanbrengen.
en de pudding erdoor roeren (kunt er eerst een papje van maken met wat melk)
beetje aflaten koelen, en  over de appels heen gieten.
Bak in circa 1 uur en 10 min, goudbruin en gaar.
Nu nog ong. 12 uur in de koelkast koud worden.


Eet smakelijk.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

3

Re: appeltaart

Hoi Jasmijn,
Toen ik nog altijd appeltaarten bakte (komt de laatste maanden niets meer van.. hoe kan dat nou...??) deed ik er altijd een laag banketbakkersroom bovenop. Bovenop de appels dus, en daarna de reepjes deeg er overheen. Gaat echt super, en wordt er niet vochtiger op. Als de taart afgekoeld was deed ik er ook nog poedersuiker overheen. Ik vind het echt lekkerder dan gewoon appeltaart. Ik had dat gewoon een keer getest omdat we altijd zulke appeltaartjes haalden bij een bepaalde bakker, dus toen dacht ik dat moet dus kunnen :)
Groetjes, Annette

Groetjes, Annette
Al mijn foto's zijn te zien op http://www.felicitaartjes-annette.mijnalbum.nl/

4

Re: appeltaart

Bedankt voor de tips!!!
Ik heb het inderdaad er boven op gedaan...
Vanmiddag gaan we hem lekker eens uitproberen.
Groeten jasmijn

5

Re: appeltaart

Een beetje custardpudding doet het ook goed...
Wat amandelspijs trouwens ook...

Re: appeltaart

Ha precies Jimmy zijn idee had ik vorig weekeind ook het was heerlijk.
na de bodem eerst een laagje custard gestrooid en daarop een pakje spijs verbrokkeld en dan de appels erbovenop!

jammie,

saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

7

Re: appeltaart

verkruimelde bitterkoekjes onderin is ook erg lekker!

8

Re: appeltaart

Saskia, bedoel je met strooien dat je er custardPOEDER op strooit of echt de pudding? Het lijkt me overigens heerlijk!

Groetjes, Jos

9

Re: appeltaart

MMMMMMMMMMMMMMMMM...
Weetje wat ook lekker is...
Op de bodem speculaasjes puzzelen dat neemt ook gelijk het vocht op en smaakt nog eens superlekker ook....

Groeten Marlies

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

10

Re: appeltaart

Ik moet eerlijk zeggen dat Jolanda (de mijne ;) ) me ingefluisterd heeft dat ze custardpoeder gewoon zo op de bodem strooit. Eigenlijk om de bodem een beetje droger te krijgen met al dat appel-nat maar het maakt ook een heerlijke extra smaak. Haar moeder is weer degene die amandelspijs in de appeltaart doet.

Re: appeltaart

Ja dat bedoelde ik ook gewoon het poeder op de bodem strooien wordt het vanzelf een beetje puddingachtig.
Saskia

Ps trouwens in alle amerikaanse bakmixen voor (gele)cake zit de puddung er al in(in poedervorm) om de cake lekker Moist te houden!
ga ik hier ook eens proberen met gewone cakemix.

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

Re: appeltaart

Hoi Annette,
Heb net,super nieuwsgierig geworden door het kleine Dorataart plaatje bij je naam,gekeken in je album!! Ik ben stomverbaasd en zo enorm onder de indruk!! Wat een prachtige taarten heb je al gemaakt??!!
Ik ben een groentje in taartenbakken,dus vandaar deze misschien voor jullie ervaren baksters overbodige vraag,maar hoe maak je al die tv en stripfiguren zo natuurgetrouw na?? Is dat marsepein?,doe je dat met een plaatje? En knip je het plaatje dan in delen en leg je het op de marsepein?? Ik heb echt geen idee,maar ik zou het dolgraag leren!
Heel veel groetjes en super bedankt voor 5 minuten genieten in je album!
Nicole.
P.s. Sorry Jasmijn dat mijn antwoord niets met appletaart te maken had,haha!!

De rest van mijn taarten vind je in:
http://www.mijnalbum.nl/Album=SQ3Q8HOR Veel kijkplezier!!

13

Re: appeltaart

Voor wie niet van pudding of amandelspijs houdt........twee blaadjes gelatine in stukjes geknipt op de bodem leggen werkt ook prima! Geen vochtige taartbodem meer!

14

Re: appeltaart

haha, er kan ondertussen zoveel (onder)in de appeltaart dat er bijna geen appels meer in passen!  :D

15

Re: appeltaart

Hoi Nicole,
dank je wel voor je complimentje :o :o
Ja dat klopt hoor, gewoon een kleurplaat in delen knippen en op het marsepein leggen en uitsnijden en weer in elkaar puzzelen op een plastic mapje. Dan het gehele plaatje in een keer op de taart leggen :)
Je kan anders even kijken op onze site (www.felicitaartjes.nl) en bij de 'tips' staat het wat uitgebreider beschreven.
Groetjes, Annette

Groetjes, Annette
Al mijn foto's zijn te zien op http://www.felicitaartjes-annette.mijnalbum.nl/