Onderwerp: biscuit
Hoi,
Ik heb net een basis biscuit gemaakt op zich gelukt.
Maar hij is zo laag had ik meer moeten maken dan het recept????
groetjes eeyore
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » biscuit
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hoi,
Ik heb net een basis biscuit gemaakt op zich gelukt.
Maar hij is zo laag had ik meer moeten maken dan het recept????
groetjes eeyore
Sja, dat hangt natuurlijk alles af van hoeveel je in de vorm hebt gedaan...
Dus: hoe groot was je vorm en hoeveel eieren heb je gebruikt?
Hoi,
Ik heb gewoon het recept gebruikt van de site met 5 eieren.
En de vorm is 30 x 24.
Had ik meer van alles moeten gebruiken??
En zo ja wat adviseren jullie dan???
Groetjes eeyore
Hoi Eeyore,
Bij het recept staat dat het bedoeld is om een vierkante van 20 x 20 cm of een ronde vorm van 24 cm mee te vullen.
Dus waarschijnlijk is je bakvorm te groot.
hoi,
Wat zijn dan de hoeveel heden voor deze vorm???
Iemand die mij kan helpen????
groetjes eeyore
Ik vind de site van annette en wietske heel handig en die gebruik ik ook regelmatig, als ik niet precies weet hoeveel ik moet aanmaken.
http://www.felicitaartjes.nl/homepage/s … aid=197033
Even een rekensommetje er op los laten (ik ga even uit van 5cm hoogte)
met 5 eieren vul je een vorm van 20x20x5 = 2000
Jouw vorm is 30x24x5 = 3600
Dat is dus 1,8 x zoveel inhoud.
In plaats van 5 eieren moet je dus een mix met 9 eieren (5x1,8) gebruiken.
Totaal wordt het dus:
9 eieren
270 gr suiker
1 à 2 zakjes vanillesuiker
216 gram bloem
54 gram maizena
Meer rekenmodellen vind je op www.felicitaartjes.nl
[edit]
Haha, brigitte en ik waren tegelijkertijd aan het typen, alleen was ik ondertussen ook nog aan het rekenen, dus zij was sneller
Hoi,
Bedankt voor de hoeveelheden.
Daar heb ik echt wat aan voor de volgende keer.
Groetjes eeyore
als hij wel luchtig is, zou ik hem doorsnijden en stapelen evt, dan heb je toch nog een taart, ook al is hij niet helemaal zoals je bedoelt had.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » biscuit
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.