1

Onderwerp: botercreme met eiwitschuim lukt niet

Ben bezig met de botercreme te maken met het eiwitschuim zoals in de recepten staat en nu lukt het helemaal niet.. wat doe ik verkeerd????

Heb de suiker met drie theelepels water gesmolten, dit werd toen bruin
het eiwit (heb instant gebruikt geen echt ei) tot schuim geklopt. Hier de suiker bij gegoten, maar dat ging direct al klonteren, nu is het afgekoeld en zitten er nog steeds klonten in. Ik denken ga gewoon verder, dus boter gesmolten en erbij gedaan, nu kan vertellen geloof dat mijn hele keuken onder de spetters zitten en ik heb in ieder geval geen creme. Zit volmet klonten en ziet er niet uit.

Wat heb ik nu verkeerd gedaan??? Kan ik het nog verhelpen of is weggooien en opnieuw beginnen beter? Graag advies aan een stuntelaar ;-)

veel plezier nog vandaag, groetjes Mariëlle

2

Re: botercreme met eiwitschuim lukt niet

Hallo Mariëlle,

Ik had hetzelfde probleem. Toch opnieuw begonnen maar met zeer fijne suiker (CSM) gebruikt toen. Dat lukte veel beter. Er zaten nog maar enkele kleine klontertjes meer in. En hij was overheerlijk! :9

Succes

3

Re: botercreme met eiwitschuim lukt niet

Waar staat dat recept, kan ik even mee kijken.
Het is wel zo dat wanneer suiker bruin word is al het water verdampt, als de "gecameraliseerde" suiker afkoelt dan word het heel hard, mits je het oplost in een beetje vocht  Kan dat het zijn?
Succes.

Gr. Paloma

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

4 Laatst bewerkt door Nathalie (10-11-2006 18:20)

Re: botercreme met eiwitschuim lukt niet

Volgens mij is hem dat:

http://deleukstetaarten.citywebz.com/fo … php?id=826

Hopelijk lukt het zo. (is dus gelukt!! :-D)

5

Re: botercreme met eiwitschuim lukt niet

ah weer wat geleerd, had er ds meer water bij moeten doen :-)
heb de boel nu maar gewoon doorgeklopt, is toch alleen om te testen geweest, voor het vullen haal ik nu wel even de klontjes eruit.

Voor de volgende keer dus (als ik de moed verzameld heb om het opnieuw te proberen, de standaard botercreme is toch wel ideaal ;-)), dan dus meer water toevoegen en wellicht sneller kloppen (spetters in de keuken voor lief nemen).

Dank jullie voor de reacties

veel plezier nog vandaag, groetjes Mariëlle