1

Onderwerp: Engels recept Aardbeien mousse, wie helpt met vertalen e.d.?

Ik kwam op een site deze aardbeien mousse tegen. Sommige begrippen zijn mij een beetje onduidelijk en de hoeveelheden zijn engelse hoeveelheden.
Wie helpt me hier een goede vertaling van te maken?


Strawberry Mousse

Ingredients and tools:1 package (16 oz.) frozen strawberries, thawed
3/4 cup granulated sugar
2 envelopes unflavored gelatin
1 1/2 cups milk
1 cup heavy whipping cream, whipped



Pur

2 Laatst bewerkt door Lonestar (06-11-2006 16:50)

Re: Engels recept Aardbeien mousse, wie helpt met vertalen e.d.?

Aardbeien mousse

Ingrediënten en gereedschappen:
450 gram ingevroren aardbeien, ontdooid
150 gram kristal suiker
8 blaadjes gelatine (of 2 eetlepels gelatine poeder)
375 ml melk
240 ml stijf geklopte stagroom (dus pas afmeten als het geklopt is!)

Pureer de aardbeien in de blender of staafmixer.
Laat de blaadjes gelatine wellen (volgens het pakje) in koud water.
Doe in een steelpannetje de suiker en gewelde, uitgeknepen gelatine blaadjes en giet hier de melk bij. Roer onder laag vuur totdat de gelatine helemaal is opgelost (ongeveer 5-8 minuten).
Giet dit in een grote schaal en roer de gepureerde aarbeien erdoor. Zet dit in de koelkast, roer af en toe totdat het mengsel begint in te dikken. Schep de stijf geklopte slagroom door het mengsel.

Dit recept is coor ongeveer 1,2 liter mousse.

Je kunt ook gewoon verse aardbeien gebruiken hoor (als ze er zijn tenminste...).


Succes ermee!
Groetjes, Jos

3

Re: Engels recept Aardbeien mousse, wie helpt met vertalen e.d.?

En geen rauw eiwit.......als iemand dit gaat proberen wil ik graag weten of het lekker was en geschikt als vulling !