1

Onderwerp: bestaand recept luchtiger maken

hoi hoi,

even een vraagje, ik maak wel eens sachertorte van dr. oetker, maar dan volgens recept.

Maar nu wil ik het deeg gebruiken zoals het biscuitdeeg is. Dus ik wil het luchtiger, kan ik bijvoorbeeld meer eiwit erdoor heen doen?

wie weet dit?

alvast bedankt.

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

2

Re: bestaand recept luchtiger maken

Hallo Maaike,

Volgens mij kun je dan inderdaad een extra ei toevoegen. Moet er ook water bij die mix (ik ken de mix dus niet)? Want dan zou je daar wat minder van kunnen doen. Ik weet dat voor het recept van bijv. mix voor biscuit je ofwel 330 gram mix met 250 gram ei en 33 ml. water kunt maken, maar ook 330 gram mix met 330 gram ei. Dan laat je het water dus weg. Kijk even of je met die verhoudingen een beetje uitkomt.

Langer kloppen helpt ook om het luchtiger te krijgen trouwens.

Groetjes en succes! Inge

PS: Laat je even weten of het wat heeft uitgemaakt en wat je dan hebt gedaan?

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

3

Re: bestaand recept luchtiger maken

hoi Inge,

bedankt voor je antwoord. Ik ga hem morgen bakken en laat het even weten.

Maaike

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

4

Re: bestaand recept luchtiger maken

Hoi Maaike,

Deze mix ken ik niet, maar ik heb ook wel eens wat bakpoeder toegevoegd om een cake luchtiger te krijgen. Werkt als een tierelier!

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: bestaand recept luchtiger maken

ik heb het water( 5 eetlepes) weggelaten en een eiwit toegevoegd. HEt was iets luchtiger, maar de volgende keer doe ik er nog een ei bij.

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

6

Re: bestaand recept luchtiger maken

hi Maaike,

is het misschien niet gemakkelijker als je alles zelf maakt?

katleen

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

7

Re: bestaand recept luchtiger maken

doe ik normaal ook, maar ik wilde het gewoon eens proberen zonder biscuitmix ( met cacao)

maar hij is verder wel oke en smaakt goed. hihi. dat is ook belangrijk.

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken