1

Onderwerp: plakkerige marsepein!!

Hallo allemaal!

Ik vraag het toch maar eventjes, wie weet weten jullie iets! Ik wil marsepein over mn taart leggen, maar het marsepein is zo plakkerig, dat t aan de roller en tafel blijft plakken!! What to do?? Tis de eerste keer dat ik t doe, dus het zal zeker aan mij liggen...;) Tips??

Re: plakkerige marsepein!!

Hoi hoi!

De truuc is dat je poedersuiker op je tafelblad moet strooien en over je deegroller. Dan kun je het goed uitrollen. En als je het op een los tafelzeiltje doet dan kun je de plak marsepein zo over je taart leggen....

Nelleke

3

Re: plakkerige marsepein!!

Hoi,

Ik ben wel benieuwd wat voor een marsepein je hebt. De marsepein uit de webshop is van een rolkwaliteit, die plakt veel minder dan bijvoorbeeld die van de markt of zo.
En wat ook enorm helpt, is een kunststof deegroller. Als je het dan ook nog uitrolt op een tafelzeil, heb je helemaal geen poedersuiker meer nodig! Maar mocht je dat allemaal niet hebben, dan is poedersuiker inderdaad handig. Je kunt het ook uitrollen tussen 2 laagjes plastic folie. Dat gaat ook goed, alleen zie je dan wel een beetje de kreukeltjes van het plastic in je marsepein.

Groetjes, Car 
Uno per Uno Workshops

4

Re: plakkerige marsepein!!

o, dank! Dat ga ik inderdaad proberen. Ja, ik heb marsepein van de markt inderdaad, het smaakt prima, en is niet duur, maar dat plakkerige had ik niet voorzien....;) Bedankt!