1

Onderwerp: rolletjes van fondant of icing?

Ben op dit moment bezig met een taart en dat wil niet goed lukken...
Ik moet verbindingsstukjes hebben tussen blaadjes en bloemtjes e.d.
Juist ja stengels heten dat.. :-D
Wat raden jullie diehards mij aan met groene icing de blaadjes verbinden? (Maar heb nog lang geen vaste hand in het spuiten...)
Of met rolletjes werken (dat wat ik veel op jullie taarten zie)
heb inmiddels rolletjes geprobeerd te maken maar ik krijg ze niet dun genoeg of ze breken. Heb ook een plastic kleipistool (tje) maar daar krijg ik de Fondant niet doorheen gedrukt... Help? ;-(

Groetjes Riteke en Martijn
www.delikatessen.mijnalbums.nl

2

Re: rolletjes van fondant of icing?

Hallo Riteke,

Heb je ook marsepein in huis, dat gaat veel beter met het kleipistool. Dan kun je het evt. nog wat dunner rollen ook. Fondant moet je heel goed soepel kneden (evt. ietsje warm maken in de magnetron) en dan moet het ook wel lukken hoor.

Succes! Groetjes, Inge

PS: Ik werk ook liever met marsepein of fondant als met icing hoor.

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

3

Re: rolletjes van fondant of icing?

maar jij kan juist zo mooi spuiten Inge, zoals op je prinsessentaarten!!! Icing is wel handiger maar inderdaad lastig (heb ook trilhandjes :() Ik zou als je voor icing kiest wel wat glycerine erdoor doen, want anders breekt het de volgende dag zo snel van je taart af, of hebben jullie dat niet?
Enne, inderdaad goed warm kneden die fondant, eventueel invetten met plantaardig vet (het kleipistool), dan moet het lukken.

Mijn website: Presentaart