Onderwerp: hoeveel stuks uit blokkerbol
ik wil voor het weekend een tsaart maken met de blokkerbol. Wie weet ong. hoeveel stukken taart je eruit kan snijden? ik dacht dat het eerder op het forum genoemd was, maar kon het zo niet vinden....
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » hoeveel stuks uit blokkerbol
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
ik wil voor het weekend een tsaart maken met de blokkerbol. Wie weet ong. hoeveel stukken taart je eruit kan snijden? ik dacht dat het eerder op het forum genoemd was, maar kon het zo niet vinden....
Volgens mij gaan er uit zo'n tsaart 4 porties voor zoetebekken en 6 porties voor een dessert na een maaltijd.
De blokkerbol, ik denk (wanneer je hem alszijnde 2 taarten vult) je deze in 16 tot 20 stukken kunt verdelen. Maar het is natuurlijk altijd de vraag hoe groot wil je je stukken en of je vulling machtig is of niet....
oei, dan hebben wij het duidelijk over een ander formaat van "bol"
hahahaha! Ja dat denk ik ok
De bol die ik heb/bedoel heeft een doorsnee van 25 cm. en is 8 cm. hoog. Ik denk wel dat ik hem als 2 taarten vul, event. met een kartonnetje er tussen? Wat hebben jullie (andere medebaksters) gedaan; als 2 taarten gevuld en/of een kartonnetje ertussen?
Ik heb hem gewoon gevuld, dus zonder karton ertussen. Dat was de paastaart. Ik sneed er ook zeker 16 stukken uit. Vrij groot maar gewoon wat platter. Ik maak er zondag toevallig ook weer een en heb deze gebakken met 5 eieren, hij is dus niet zo hoog nu, hoefde niet zo groot te worden dus dan is twee keer vullen ook niet nodig.
Succes met die van jou. :-)
Mijn pyrex bol heeft dezelfde maat. Ik doe er altijd drie lagen vulling in en niks met karton verder. Ik heb op mijn website staan dat-ie geschikt is voor 12-16 personen.
Oh, ik zie dat ik gelijk met Wendy heb gepost. 16 personen lijkt me een goed idee. 12 was wat voorzichtig.
(maar ik maak altijd liever teveel dan te weinig!)
Hoeveel mix/ei doe jij erin als ik vragen mag om hem zo mooi hoog te krijgen?
Hey, bedankt voor jullie tips!
Ja ik denk dat ik 't ook doe zonder karton; dan zijn de taarten wat platter, maar dat is niet erg.
Ik denk als je het beslg maakt met 6 eieren, dat de kom dan helemaal gevuld is??
en ik maak ook liever te veel dan te weinig!
Elke keer als ik de magrieten-boltaart zie is hij echt leuk. Ik denk dat ik 'm (met jou toestemming uiterraard, Pinkie) ook een keer ga maken.
ik had het in mijn vraag over de blokker bol ook over de rvs beslagkom. Ik heb er nu 7 eieren in gedaan en hij was niet helemaal vol, maar mijn biscuit was dan ook mislukt dus de bovenste (bolle) gedeelte erafgehaald en nieuwe gebakken, het kan zijn dat 7 eieren met mix normaal wel net genoeg is.
Ik snap trouwens nix van dat die mix weer mislukt is, ik had zeker 12 minuten gemixt maar de bovenkant (onder in de oven) was weer helemaal gelei-achtig.
Maarre, het is inderdaad een behoorlijk taartje, ik heb hem als enkele taart gevuld maar ik denk dat 16 stukken wel moet lukken ja.
wendy, ik doe 5 eieren en 330 gram mix. dan komt-ie er een beetje bovenuit en soms loopt de boel ook een klein beetje over, maar dat vind ik niet erg, ik wil 'm zo hoog mogelijk, dat vind ik mooi... hetliefst zou ik nog een hogere vorm willen, ook voor de barbie. misschien de wonder mold? heb jij die? is die hoger?
mascha misschien is je taart wel te groot om zonder zo'n warmte kegel te bakken? dat-ie door de grootte niet goed gaar wordt?
ja misschien is dat het wel, maar ik heb het ook een keer gehad met een gewone springvorm.
Die blokker rvs beslagkom is denk ik wel groter dan jouw pyrex schaal, want met 5 eieren en 330 mix zit ie echt lang niet vol! het is ook echt wel een behoorlijk ding, 24 cm doorsnee maar ook redelijk hoog.
Nee, bij mij zit hij ook niet vol met 5 eieren hoor, ook de rvs schaal dus. De wondermould heb ik niet, Mischien weet saskia het? Die heeft hem wel.
de wondermold is zeker hoger want die past niet in mijn oven en dat blokker ding wel. Die gerbuik ik trouwens nooit meer want ik heb nog nooit gehad dat het lukte (met de blokkerbol) De bolle (onderkant dus) kant is nooit gaar en blijft altijd nattig wat ik ook probeer.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » hoeveel stuks uit blokkerbol
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.