1

Onderwerp: zuurtjes

Zuurtjes en lollies 


Dit recept heb ik van de soete suykerbolsite:

Ingrediënten
12 eetlepels vruchtensap
500 gram suiker  2 eetlepels druivensuiker 


Bereiding
Doe het vruchtensap, de suiker en het druivensuiker in een pan.
Zet de pan op een matig vuur en laat al roerende de suiker oplossen.
Blijf het geheel goed roeren, er mag geen suiker aan de wanden van de pan afgezet worden, tot de suiker geheel is opgelost.
Breng de stroop aan de kook en laat het, onder voortdurend roeren, borrelend koken.
Hoe langer de stroop kookt, hoe harder de snoepjes worden; maar laat de stroop niet te donker worden.
Vet een werkvlak in met olie en leg er met een theelepel dikke druppels stroop op.
Leg voor lollies eerst stokjes op het werkblad en leg dan met een eetlepel de stroop op het uiteinde van een stokje.
Laat de snoepjes hard worden en maak ze met een mes los van het werkvlak.

cateren is ook gebakjes maken :)

2

Re: zuurtjes

Gekleurde zuurtjes kunnen heeeeel creatief gebruikt worden bij decoreren van taarten... Heb weleens in zo'n boek een taart met zuurtjes gezien, dat zag er heel professioneel uit. Als je dan ook nog de zuurtjes zelf gemaakt hebt dan kan je dubbel trots zijn.

3

Re: zuurtjes

Hee wat goed Eugenie! En zou je dat dan ook nog kunnen kleuren? (Behalve natuurlijk de kleur van de sap) Vraag me af of de kleurstof tegen zo'n hoge temp. kan. (Hoewel meebakken in de cake kan natuurlijk ook.......)

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.